KОМИТЕ ПРИЗИВАЈУ СУКОБЕ: Продубљује се политичка криза у Црној Гори, демонстранти поставили рок Кривокапићу и прете "црногорским пролећем"

В. КАДИЋ

11. 04. 2021. у 21:33

ПОЛИТИЧКА криза у Црној Гори се продубљује након што су припадници Патриотско-комитског савеза запретили да ће радикализовати бунт у Црној Гори и започети "црногорско пролеће".

KОМИТЕ ПРИЗИВАЈУ СУКОБЕ: Продубљује се политичка криза у Црној Гори, демонстранти поставили рок Кривокапићу и прете црногорским пролећем

Комите данима блокирају нормалан живот

У непотписаном допису наводе да ће блокирати читаву државу "због перфидних намера Владе Црне Горе, којима кроз измене одлука о критеријуму за стицање црногорског држављанства желе да омогуће стицање држављанства за 62.000 странаца, већином држављана Русије и Србије, након чега би они по Уставу били уписани у бирачки списак". Траже да се процесуира возач службеног возила ПГ-ЦГ301 и да се саопшти ко је био у возилу затамњених стакала и да им се премијер Кривокапић јавно извини "због претњи".

- Уколико се наши захтеви не испуне до 12. априла, наш оправдани грађански протест ћемо радикализовати. Позивамо чланове свих суверенистичких партија да изађу из својих кабинета и са састанака и да се придруже свом народу на улици - наводи се у прогласу. - Претите људима да ћете их ухапсити јер испољавају неслагање са вашим радом и политиком и након тога шаљете дивље хорде на улице са српским заставама ђе се позива на крвопролиће и убијање Црногораца! Црногорско пролеће тек је почело.

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић и председник скупштинског одбора за одбрану и безбедност, казао је да министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић није у стању да обезбеди очување уставног поретка и да треба да поднесе оставку. Он је подсетио да је Секуловић однос према српском народу и српској цркви у Црној Гори континуирано показивао у СДП, Позитивној, УРА "и јутарњим програмима ТВ Вијести и ТВ ЦГ чији је био истакнути антисрпски политичар". Кнежевић га је позвао да подигне кривичне пријаве против Мила Ђукановића, Веселина Вељовића и Зорана Лазовића "као организатора комитских дивљања".

Горан Даниловић, председник Уједињене Црне Горе, такође је навео Вељовића као организатора протеста:

- Комите на челу са Веселином Вељовићем желе сукоб и ужасни метеж. Пустите их, ми смо на изборима показали да нас је више - само тако се може изоштрити слика и видети ко шта ради и какве су му намере. Не наседајмо. Паметнији смо. Никада не заборавите - слога биће пораз врагу.

Вељовић, међутим, тврди да није организатор акција црногорских комита.

- Истина је да бих радије био са њима, него 100 година у антицрногорској и неспособној влади. Увек ћу бити са црногорским патриотама, никад с квислинзима и издајницима Црне Горе - поручио је бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић, који је данас саветник за безбедност председника државе Мила Ђукановића.

КРИВОКАПИЋ: РУКОВОДИ ВЕЉОВИЋ

Председник владе Црне Горе Здравко Кривокапић поручио је грађанима да они који су све остварили у безакоњу желе стварање хаоса и нереда:

- У том стању засигурно један човек руководи тим активностима, а то је саветник председника Црне Горе, господин Вељовић. Он је свој штаб из полиције преселио у штаб паралелног органа који руководи комитско-патриотским покретом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)