ОСИЛИЛИ СЕ РИБАРИ ДИНАМИТАШИ: "Стоп криволову" апелује на надлежне да хитно реагују

В. В.

07. 04. 2021. у 06:34

АПЕЛИ и упозорења из грађанске иницијативе "Стоп криволову" за хитно реаговање надлежних у борби против криволова, једнако на терену и у институцијама система, посебно код коришћења експлозива, нису узалудни.

ОСИЛИЛИ СЕ РИБАРИ ДИНАМИТАШИ:  Стоп криволову апелује на надлежне да хитно реагују

Фото "Фејсбук"

Протеклих дана стижу пријаве грађана о детонацијама у рејону Луштице, Кримовице, у близини Бара, Будве и ушћа Бојане. Између увале Жањиц и Плаве шпиље, спортски риболовци су нашли један од штекова риболоваца - динамиташа. Реч је о експлозивним направама за масован излов рибе, саопштавају из грађанске иницијативе "Стоп криволову". О свему су обавестили полицију па је експлозив безбедно уклоњен.

- Очекујемо јак одговор државе на ово "повампирење" динамиташа, који користе тренутно стање изазвано пандемијом вируса ковид 19, ангажованост припадника полиције на другим задацима, немогућност међуопштинског саобраћаја која активистима акције "Стоп криволову" отежава рад на терену, а криволовцима помаже да нелегалне активности наново покрену - поручили су чланови "Стоп криволову".

Они обећавају да ће и даље чинити све што могу да се криволов заустави или спречи, али сами немају ингеренције да реагују. Због тога позивају надлежне да се радна група за борбу против криволова Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде што пре састане и организује заједничко деловање како би се јасно и снажно одговорило на проблем чије решавање не даје више много времена за чекање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)