НЕ ДАМО ВЛАДА! Подршка Лепосавићу у родном граду, Барани изашли на улице

Б. Дабић

05. 04. 2021. у 19:55

У БАРУ, родном граду министра Владимира Лепосавића вечерас је одржан протест грађана у знак неслагања и незадовољства одлуком премијера Здравка Кривокапића који је затражио оставку министра правде и људских и мањинских права.

НЕ ДАМО ВЛАДА! Подршка Лепосавићу у родном граду, Барани изашли на улице

Фото: Б. Дабић

На Тргу Владимира и Косаре окупљени  грађани поручили су “Не дамо Влада”. Десетак минута грађани су блокирали  раскрсницу код градског трга, а затим се упутили према Саборном храму светог Јована Владимира.

Премијер је данас образложио да изјава Лепосавића о Сребреници “ не може бити његова приватна изјава, његова обавеза је била да одговори у духу ове владе, а не на нивоу академске расправе”

- Недопустиво је да министар правде износи своје приватне ставове, додао је Кривокапић И додао да је Лепосавићу послао поруку да треба да се" вади за оно што је сам урадио", али да је министар остао доследан свом ставу. ж

Премијер је  од Лепосавића  тражио оставку јер верује да је то најбољи начин да личним чином покажу одговорност.

Подсетимо, Лепосавић је изјавио да ће признати геноцид у Сребреници "када се то недвосмислено утврди", те да је суд у Хагу где је суђено за тај геноцид "изгубио свој легитимитет".

Међу окупљеним грађанима били су и посланици Демократског фронта из Бара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)