"ЈЕСАМ ЛИ ЈА СРБИН?!" Жесток сукоб Дритана и посланика ДПС-а!

Novosti online

26. 03. 2021. у 13:42

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић је у Скупштини оптужио Демократску партију социјалиста (ДПС) да се крије иза иницијативе да америчка амбасадорка Џуди Рајзинг Рајнке напусти Црну Гору.

ЈЕСАМ ЛИ ЈА СРБИН?! Жесток сукоб Дритана и посланика ДПС-а!

Фото: Принтскрин

– Позивате амбасадорку САД да напусти државу, ви се кријете иза тих иницијатива – рекао је Абазовић одговарајући на питање посланика Андрије Николића (ДПС) који је рекао да је Грађански покрет УРА на чијем је челу Абазовић политичка карика која помаже заокружењу “српског света”.

Абазовић је поручио да Влада није ни проруска ни просрпска.

– Стид ме је што у 2021. години треба да пребројавамо крвна зрнца људи који седе у Влади. Је ли Сергеј Секулић Србин, је ли Тамара Срзентић Србин, јесам ли ја Србин? Па шта и да јесте? Црна Гора може да буде само грађанска и биће грађанска и једнака према свима. Хоћете ли да елиминишемо те људи зато што се изјашњавају другачије? Ја то нећу да дозволим. Јесте, разговарали смо под Острогом. Разговарао сам са људима и ја сам предложио Здравка Кривокапића за премијера. Хоћете ли да кажете да неко ко није Црногорац не може да буде на челу ректората? Је ли то желите? Реците ако је тако, а ја ћу вам одговорити да су такве тезе фашистичке и националистичке – поручио је Абазовић.

Он је додао да је на Цетињу речено “шта Црногорци мисле о вама”.

– Када говорите о српском свету о томе треба да размислите. 30 година сте били на власти и осим стицања суверености и учлањења у неке међународне организација све друго је пропаст – рекао је Абазовић и додао да увек говори истину.

– То што се вама моја истина не свиђа то посматрам делом демократског процеса. Ваша политика је дала допринос томе да људи државу не доживљају као своју. Шта фали што се неко изјашњава као Албанац, Србин, Марсовац? – питао је Абазовић.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)