"ПРСТИ" ДПС У НАПАДУ: Не стишава се бура после атака на новинара у Бијелом Пољу

М. С.

24. 03. 2021. у 07:39

БУРА после напада у центру Бијелог Поља на новинара Сеада Садиковића, не стишава се. Њега је пет-шест "црногорских патриота", из ауто-колоне "против фашизма и здравственог геноцида", напало у суботу увече и нанело му лакше повреде.

ПРСТИ ДПС У НАПАДУ: Не стишава се бура после атака на новинара у Бијелом Пољу

Фото Приватна архива

- Најоштрије осуђујемо хулиганско понашање присталица бившег режима које се догодило током "патриотског" скупа у Бијелом Пољу када је нападнут новинар ТВ Вијести, Сеад Садиковић. Понашање присталица одлазеће локалне власти у Бијелом Пољу окупљене око ДПС-а, грађани Бијелог Поља су најбоље видели у суботу увече. Да руководство локалних власти има своје "прсте" у организацији овог догађаја, говори чињеница да је место окупљања ауто-колоне, поред великог броја јавних површина у Бијелом Пољу, баш на паркингу тржног центра "Империјал", који се ни мање ни више, налази у власништву породице градоначелника Петра Смоловића! Да не помињемо како се у колони налазио велики број запослених у Општини Бијело Поље као и функционера и чланова ДПС.

УХАПШЕНИ

ЗБОГ сумње да су починили кривично дело насилничко понашање, полиција је ухапсила Едина Диздаревићаа (18) и Нермина Омеровића (21) из Бијелог Поља. После саслушања у Општинском државнм тужилаштву, одређено им је задржавање до 72 часа.

Ово је у уторак саопштио Општински одбор Демократског фронта у Бијелом Пољу, који подсећа да је један од виновника напада на Садиковића син одборника ДПС-а у локалном парламенту, док се у његовом друштву налазила и секретарица ДПС-а Мериен Ђукић која је саслушана у ЦБ Бијело Поље.

- Пошто је истрага и даље у току, не сумњамо да ће испливати и још лица повезаних са ДПС. Толико о "патриотском" карактеру окупљања. Осуђујемо и накнадну кампању ДПС-а који преко њима блиских медија овај догађај покушава да релативизује и припише младости и неискуству починилаца - наводе из ДФ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)