СТРУКА ЗА ТОТАЛНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ: Надлежни данас представљају нове мере против короне

И. Д. С.

17. 03. 2021. у 06:34

ИНСТИТУТ за јавно здравље предложиће потпуно закључавање државе, казала је епидемиолошкиња у тој здравственој установи Марија Божовић.

СТРУКА ЗА ТОТАЛНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ: Надлежни данас представљају нове мере против короне

Фото ијзцг.ме

Да ли ће владина комисија подржати овај предлог, с обзиром на бројна упозорења да привреда неће моћи да преживи још један "локдаун", остаје да се види данас, када ће здравствени органи представити нове мере против вируса корона.

Према оцени Божовићеве, ситуација у земљи је сложена, забрињавајућа и алармантна.

- Уколико би дошло до закључавања земље, имали бисмо резултате, али би се и након тога морале поштовати основне мере јер је вирус ту, а на то нас упозоравају свакодневне бројке - казала је она и додала да се не касни са ригорозним мерама, већ са адекватним нивоом поштовања актуелних мера.

ДАН ЖАЛОСТИ НА ЦЕТИЊУ

ЗБОГ алармантне епидемиолошке ситуације јуче је на Цетињу проглашен Дан жалости. Из Оперативног штаба престонице Цетиње за борбу против заразне болести ковид 19 подсећају да је за првих 14 дана марта преминуло десет људи, а да је од почетка пандемије на Цетињу преминуло 57 особа, а више од 2.800 је било заражено вирусом корона.

Епидемиолошка ситуација је тренутно најтежа у Подгорици, Никшићу, Бару, Улцињу и Бијелом Пољу. Ситуација у Улцињу, већ више од месец дана је алармантна, казала је потпредседница општине Улцињ Хатиџа Ђони. Она је додала да ни после десет дана потпуног затварања општине не може говорити о нечему што је велики помак у побољшању ситуације.

У Никшићу је протеклих дана повећан број прегледа, казала је епидемиолошкиња Дома здравља "Никшић", Ивона Драшковић.

- Дневно бележимо више од 100 позитивних случајева. У Никшићу је велики број тестирања, али сада је повећан и број позитивних у односу на број тестираних - казала је Драшковићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)