ИЗБАЦИЛИ СМО МИЛА ИЗ ЊЕГОВЕ НАЈВЕЋЕ ТВРЂАВЕ: Мандић о великој победи у Никшићу - ево како је развлашћен ДПС

Танјуг

15. 03. 2021. у 10:37

ПРЕДСЕДНИК Демократског фронта Андрија Мандић оценио је да су на изборима у Никшићу успели да "развласте ДПС" и да организовани криминал "избаце из његове престонице", односно да Мила Ђукановића "избаце из његове највеће тврђаве Никшића".

ИЗБАЦИЛИ СМО МИЛА ИЗ ЊЕГОВЕ НАЈВЕЋЕ ТВРЂАВЕ: Мандић о великој победи у Никшићу - ево како је развлашћен ДПС

Фото: В. К./АП/Танјуг

Мандић је за ТВ Пинк рекао да су то разлози што је јучерашња победа величанствена и велика, а да је за српски народ у Црној Гори од велике важности што ће после 76 година Никшић имати градоначелника који ће бити Србин.

Подсетивши да је Никшић родни град Мила Ђукановића, Мандић каже да су успели да пронађу снагу која им је омогућила да покажу да су најачи опозициони субјект и поред тога што је "један део оних који су са њима наступили на августовским изборима сада одлучио да подржи неку другу страну".

Како је оценио, премијер Здравко Кривокапић, који се, каже, до сада представљао као представник Коалиције за будућност сада је подржао председника Скупштине Алексу Бечића, као и још неке структуре које су раније подржавале Демократски фронт.

- Одлучили су да подрже Бечића или да буду посебне листе рачунајући да ће у судару Демократског фронта и Коалиције за будућност и ДПС-а извући велику корист - казао је Мандић.

Подсетио је да су све опозиционе структуре звали да стану на једну листу јер су желели да постоји само једна листа која би се борила против ДПС.

- Али, нису желели, рачунали су да могу некако да остваре оно о чему се причало након избора 30. августа када се водила прљава кампања против Демократског фронта - како ми немамо ништа, како су нам све гласове донели Кривокапић и они који су њега подржавали. Сада су они сви на другој страни и та треће пласирана листа премијера Кривокапића и председника Скупштине је наш важан коалициони партнер, али је добро да су нови односи успостављени у Никшићу - наводи лидер ДФ-а.

На питање да прокоментарише наводе Давидовића да су се Србија и Вучић обрушили на њега и да зато има само једног одборника, Мандић каже да су грађани Никшића пажљиво вредновали сваког учесника на овим изборима и да не види да се Србија обрушила на било кога.

- Али, добро знам ко се у Црној Гори обрушио на кога. Милан Кнежевић, Милун Зоговић, Милутин Ђукановић, ја, ми смо у ово време владе Здравка Кривокапића подједнако претресани као у време власти Мила Ђукановића, па нисмо рекли да су сви кренули на нас, читава држава, него смо прихватили чињеницу да се поједини државни ресурси у Црној Гори злоупотребљавају против Демократског фронта - казао је Мандић.

Фото: Танјуг/Милица Николић

Додао је да је важно да у Црној Гори дође до промена и напомиње да се не ради само о персоналним променама, већ да мора да почне обрачун с организованим криминалом и корупцијом и то храбро и одлучно.

Мандић подсећа да годинама говори о томе како се организовани криминал из Црне Горе преливао ка Србији и каже како је сада кренула велика акција чишћења безбедносне структуре која је радила против интереса не само Србије, већ српског народа у Црној Гори и против Републике Српске.

- Те здружене криминалне акције су имале као крајњи резултат наношење штете српском народу - казао је Мандић.

У мају ће бити одржани избори у Херцег Новом, али Мандић напомиње да ниједна општина у Црној Гори не може да се упоређује са Никшићем.

- Никшић је био симбол власти Мила Ђукановића и Херцег Нови, где ми држимо власт дуги низ година, неупоредив је са оним што се јуче догодило у Никшићу - закључио је Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)