У УЛЦИЊУ НАЈВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ У ЦРНОЈ ГОРИ: Све је већи број заражених у школама, у болници у Бару скоро да нема места

Б.Д.

05. 03. 2021. у 15:18

У УЛЦИЊУ НАЈВИШЕ ЗАРАЖЕНИХ У ЦРНОЈ ГОРИ: Све је већи број заражених у школама, у болници у Бару скоро да нема места

Фото: Б. Дабић

УЛЦИЊ је данас општина са највиши инфицираних по глави становника. Сложена епидемиолошка ситуација, кулминирала је након што је коронавирус откривен у образовним установама.

- Последњих дана кулминирала је изузетно тешка и сложена епидемиолошка ситуација у Улцињу, саопштено је на данашњој прес конференцији челника  Општине Улцињ и  полиције.

Потпредседнице општине Улцињ Хадиџе Ђони, потпредседник Астрит Хоџе, руководилац  Координационог тела у ОБ Улцињ Алекса Кочовић и начелник Комуналне полиције Милазим Мустафа констатовали су да “највише забрињава улазак ковида у образовне институције, од предшколских, па до средње школе”.

- Нажалост, ковидом су заражени и ученици и наставници. Исто тако, ова ситуација је направила тежак удар и на наш здравствени систем, како на Дом здравља у Улцињу, тако и на регионалну Ковид болницу у Бару”. У Ковид болници у Бару скоро да нема више упражњених места,  примају се и хоспитализују болесници са најтежом клиничком сликом. Сви треба да буду свесни чињенице да се у тим институцијама дају надљуски напори да се пацијенти опскрбе, казали су челници Улциња.

Од четвртка у Улцињу, сем прехрамбених, здравствених установа, апотека и бензинских пумпи, практично ништа друго не ради.

- Ове појачане мере нису уведене ради кажњавања, јер смо сви свесни чињенице да је економија и финансијска сигурност свима значајна. Исто тако, свесни смо да ће ово затварање бити велики удар по нашу економију. Међутим, изнад свега су здравље и животи грађана. Истакли су челници општине Улцињ тражећи од грађана да све  мере у потпуности буду прихваћене и у потпуности поштоване.

- Мере морају бити поштоване због вас, због нас, због наших најближих, због предстојеће сезоне и због што бржег изласка из ове ситуације, закључено  је у заједничком обраћању челника Улциња.

Од суботе неће више бити упозоравања грађана због евентуалног кршења епидемиолошких наредби, већ ће се примењивати казнене мере..

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)