КРИВАЦ БИВШИ МИНИСТАР: Раде Милошевић, државни секретар у Влади Црне Горе, о афери "Граница"

С. ЂОКИЋ

05. 03. 2021. у 08:38

КРИВАЦ БИВШИ МИНИСТАР: Раде Милошевић, државни секретар у Влади Црне Горе, о афери Граница

Фото С. Ђ.

ДА ли иза вишемилионске проневере у МУП-у Црне Горе стоји бивши министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић, како га је већ осумњичио државни секретар у том владином ресору Раде Милошевић, тврдећи да се ниједан посао у МУП-у није могао завршити без знања бившег министра?

- Из мог угла, одговорност има бивши министар без којег се ово све не би могло дешавати. Он је морао бити упознат као руководилац и старешина органа. Ништа не може да се деси без знања министра. Прошлог пута је била интерпретација да је он давао налоге да уступи документацију. То је потпуно нормално, јер ако полиција тражи документацију, шта ће друго - изјавио је Милошевић.

У реаговању, Нухоџић каже да очекује да надлежни до краја истраже случај.

- Још раније сам по анонимној пријави наложио да се сва документација достави надлежнима - казао је бивши министар полиције.

Више службеника МУП-а ухапшено је у среду због сумње да су учествовали у малверзацијама током набавке електронске опреме за надзор границе, купујући јефтинију опрему од предвиђене и лепећи на њу лажне ознаке. Ради се о уговору вредном 1,1 милион евра, а проневеру је открила међуресорска комисија коју је формирао актуелни министар полиције Сергеј Секуловић. После саслушања слободе су лишени чланови Тендерске комисије за спровођење јавне набавке опреме за праћење граница Татјана Дробњак, Војин Рондовић и Зоран Милић, као и чланови Комисије за праћење реализације тог уговора Бојана Лучић, Иван Гломазић, Јурица Жарковић и Зоран Ласица.

ЛИСИЦЕ И ЗА ИНСПЕКТОРЕ

Ухапшени су и инспектори Одсека за субијање привредног криминала, по налогу Основног државног тужилаштва. Због здравствених проблема изостало је хапшње Вишње Ђуровић, из фирме "Фор лајт" која је учествовала на тендеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)