СКРНАВЉЕЊЕ СВЕГА СРПСКОГ НЕ ПРЕСТАЈЕ: У Будви оскрнављена 90 година стара спомен плоча посвећена српској војсци

В.К.

04. 03. 2021. у 15:15

СКРНАВЉЕЊЕ СВЕГА СРПСКОГ НЕ ПРЕСТАЈЕ: У Будви оскрнављена 90 година стара спомен плоча посвећена српској војсци

Фото: В.К.

АЛЕКСАНДАР Саша Франета, председник Извршног одбора Права Будва саопштио је да је оскрнављена спомен плоча постављена 1931. године на којој пише: „На успомену доласка храбре победоносне српске војске која после јуначких победа ослобађа Будву, на Митровдан 8. новембра 1918. поставља Општина Будва“.

- Снаге које пропагирају негирање јасно доказиве историје и чињеница данас представља мали проценат суграђана, који нам свакодневно показују шта би се десило да је којим случајем резултат августовских избора био другачији. 

Оштро осуђујемо скрнављење културно-историјских споменика било где на територији наше државе. Ово чему присуствујемо је чин примитивизма, некултуре и необразованости.

Тражимо да се починиоци открију, не толико због законског санкционисања, већ само желимо да сазнамо ко се од наших суграђана дрзнуо починити ово недело.

Сигурни смо да ће обрукати своје претке, јер нема братства у овом крају које није допринело победи и ослобођењу Будве заједно са српском војском те 1918. године.  Већинску Будву, наше часне суграђане, позивамо на достојанствену реакцију и понашање. Ових дана се води битка између две Црне Горе и сигурни смо да ћемо достојанством, културом и мудрошћу победити остатке нечасне Црне Горе, поручио је Франета.

У међувремену група грађана уклонила је фарбу са спомен плоче на улазу  у будвански Стари град.

Александар Саша Франета

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ban Kulin

04.03.2021. 15:29

Ovakve događaje treba smatrati genocidnim terorističkim aktom, jer se na ovakav način uništava ne samo spomenik zahvalnosti srpskoj vojsci, već se uništava materijalni dokaz koji nam svedoči o tome da je srpska vojska prolevala svoju krv za oslobođenje Crne Gore što sve skupa omogućava zločincima da sprovode genocidnu reviziju istorijskih činjenica na štetu srpskog naroda i srpske države..