"КОРОНА БРОЈКЕ СУ СТРАВИЧНЕ": Ђукановић тражи затварање граница Црне Горе

Танјуг

02. 03. 2021. у 13:51

КОРОНА БРОЈКЕ СУ СТРАВИЧНЕ: Ђукановић тражи затварање граница Црне Горе

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Мило Ђукановић тражи затварање граница Црне Горе и убрзану имунизацију јер, како каже, здравље грађана је у озбиљној опасности.

Ђукановић сматра да су бројке преминулих "стравичне", као и оболелих од корона вируса, што, како истиче, изискује ажурно увођење и ефикасну примену епидемиолошких мера - затварање границе за улазак у државу без ПЦР теста, као и убрзање процеса имунизације становништва".

Поручио је да се у циљу заштите грађана Црна Гора мора издићи изнад подела.

Подсетио је да је за нешто више од 11 месеци од последица инфекције корона вирусом у Црној Гори регистровано више од 1.000 грађана.

-Оно што је у априлу или мају прошле године била тужна вест у пријатељским земљама широм света са далеко већим бројем становника, због чега сам шефовима држава у име грађана Црне Горе и у своје име упућивао изразе саосећања и солидарности, данас је наша трагична реалност“ - поручио је црногорски председник, пренео је портал РТЦГ.

Стравичне бројке у свакодневном броју пораста оболелих и преминулих, како каже Ђукановић, не смеју никога оставити равнодушним.

„Здравље наших грађан је у озбиљној опасности“, навео је уз апел државним иституцијама и грађанима да се врате активностима и одговорном понашању какво је било у првом таласау пандемије.

„Више него икада потребни су нам системски приступ, тимско деловање надлежних институција, професионалност, ефикасност и солидарност у обављању свих послова. У том циљу неопходни су ажурно увођење и енергична примена мера, ефикасна контрола њиховог поштовања, затварање границе за улазак у Црну Гору, без ПЦР теста, као и убрзање процеса имунизације у интересу ефикасније и дугорочније заштите здравља становништва", поручио је.

Да би, каже, у томе успели "морамо се уздићи изнад свих подела, заборавити на међусобне оптужбе и на све разлике и несугласице политичке и друге природе, показати да смо као друштво дорасли овом изазову и времену у којем живимо“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)