НАТО БАЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Мегаломански пројекат надомак америчког масакра у Мурини

М. С.

02. 03. 2021. у 07:39 >> 08:47

У АНДРИЈЕВИЦИ ће, нема никакве сумње, ускоро почети градња војне касарне, прве НАТО базе у Црној Гори!

НАТО БАЗА У ЦРНОЈ ГОРИ: Мегаломански пројекат надомак америчког масакра у Мурини

Фото Министарство одбране

- Сада већ бивша власт на државном нивоу, упркос обећањима, није далеко одмакла у овом пројекту, за који је издвојено 17 милиона евра - каже, за "Новости", Жељко Ћулафић, председник Општине Андријевица.

Према његовим речима, нова власт у Андријевици је заинтересована за реализацију овог пројекта, у делу приградског насеља Прљаније.

- Ми смо већ било позвани на разговор у Министарству одбране. Међутим, епидемиолошка ситуација је одложила тај разговор, али, сваког дана очекујемо позив. Како ствари стоје, нема никакве дилеме да ће на површини од четири хектара нићи нова касарна у којој ће запослење наћи око 200 људи, од којих ће добар део бити са подручја Андријевице. Колике би то користи могло да донесе овој средини, није потребни говорити - каже Ћулафић, функционер СНП, који напомиње да је држава експроприсала земљиште за потребе касарне и исплатила власнике.

ВОЈВОДА

НОВА НАТО база, сходно одлуци Владе Црне Горе, носиће име знаменитог јунака војводе Миљана Вукова Вешовића. Чувени војвода је ослобађао Васојевиће од Турака и сам урадио доста на припајању Васојевића подловћенској Црној Гори.

Додуше, и Општина Андријевица је уступила површину од преко хектара земљишта на подручју катастарске општине Слатина.

Не гледају, међутим, сви благонаклоно на долазак НАТО у овај слободарски крај, где је ова алијанса током агресије 1999. године, у двадесетак километара удаљеној Мурини убила шест људи, од чега троје деце.

- Пројекат изградње касарне у Андријевици тежак је више милиона евра! То су мегаломански пројекти које финансирају осиромашени грађани. Да су којим случајем те паре усмерене за изградњу производних погона могло би да се отвори и до 1.000 одрживих радних места у привреди. Овако ћемо имати касарну која је само одскочна даска да се на простору Васојевића граде НАТО базе које никоме не могу служити на част - кажу у Андријевици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво