ИСКОРЕНИМО СИРОМАШТВО! Председница НВО "Банка хране" Марина Медојевић апелује да се помогне угроженима

М. С.

01. 03. 2021. у 06:34

ИСКОРЕНИМО СИРОМАШТВО! Председница НВО Банка хране Марина Медојевић апелује да се помогне угроженима

"Банка хране" свакодневно помаже социјално угроженима / Фото Банка хране

БЕЗ обзира на то што смо након десет година волонтерског хуманитарног рада 10. априла 2020. године и помогнутих 100.000 људи, прекинули активно помагање људима у стању социјалне потребе, а наставили да указујемо на њихове проблеме као и раније, свакодневно нам стижу молбе за помоћ.

Добили смо и молбу самохране мајке троје деце од десет, шест и једне године, која живи у Подгорици. Како се Црна Гора први пут након Другог светског рата суочава са негативним природним прираштајем, сматрам да је упаљен црвени аларм и да места за чекање нема.

Ово је у недељу саопштила председница "Банке хране" Марина Медојевић, која истиче да је много људи остало без посла током пандемије и да немају никакву помоћ. Она истиче да се свакодневно број незапослених повећава и стање у породицама је све горе.

- Људи немају начин да плате станарину, струју, да се прехране. Као последице немаштине јавља се велики број девијација у понашању чланова домаћинства, агресија, алкохолизам, зависништво, психичка обољења - објашњава Медојевићева. - Много је оних који се због стида никоме не обраћају за помоћ, а породице се због тога урушавају. Сматрам да је крајње време да се проблему који тишти Црну Гору погледа у очи и нађе начин да се људима помогне конкретно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)