ИСПЛИВАЛА СКАНДАЛОЗНА ФОТОГРАФИЈА: Јуришник ДПС у Никшићу салутира фашистичким поздравом, диче се мржњом и издајницима (ФОТО)

В. К.

28. 02. 2021. у 16:45

КОАЛИЦИЈА „Црно на бијело-Може за Никшић“ реаговала је поводом објављивања фотографије на којој група младића уз портрет Крста Поповића салутира фашистичким поздравом. Међу њима је и Марко Блечић који је кандидат за одборника из редова ДПС, са листе "Европски Никшић"!

ИСПЛИВАЛА СКАНДАЛОЗНА ФОТОГРАФИЈА: Јуришник ДПС у Никшићу салутира фашистичким поздравом, диче се мржњом и издајницима (ФОТО)

Фото: Приватна архива

- Као декларативно врли антифашисти и европејци из „Европског тима за Никшић“ требало  би да се огласе поводом фотографије њиховог кандидата за одборника Марка Блечића. Уста су им пуна антифашизма, мира, толеранције и европејства па је апсурдно да на промотивном материјалу  на истакнутом месту стављају човека који се диче фашистичким симболима. Најмање што би требало јесте да се ограде од овог скандалозног случаја и извину јавности. Сумњамо да ће се то десити, а што ће потврдити да су политичка снага која само декларативно говори о антифашизму  док у суштини неретко у пракси баштине фашистичке и националистичке идеје, које на жалост неретко узму превагу на нашој политичкој сцени - закључују из листе "Црно на бијело - Може за Никшић". 

Фото: Приватна архива

И истакнути публициста и истраживач историје Црне Горе, некадашњи председник Општине Цетиње Јован Маркуш осврнуо се на свом Фејсбук профилу на скандалозну фотографију.

- Овако није салутирао ни црногорски фашистички одред када је заједно са Мусолинијевим фашистима марширао на Рим 1922. године. Овако су салутирали у том времену само Мусолинијеви фашисти, који ће 1941. г. окупирати Црну Гору. Ко не верује нека погледа фотографије црногорског фашистичког одреда и Мусолинијевих фашиста који су заједно марширали на Рим 1922. године - поручио је Маркуш.

Фото: Историјски институт Луче, Рим

Фото: Историјски институт Луче, Рим

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)