"КРИВЕ СУ ОБЕ СТРАНЕ": Медојевић о напетој ситуацији у Тузима

В. К.

25. 02. 2021. у 14:19

КРИВЕ СУ ОБЕ СТРАНЕ: Медојевић о напетој ситуацији у Тузима

Фото ДФ

ЛИДЕР Покрета за промене Небојша Медојевић оценио је да кривица за дешавања у Тузима иде на обе стране – Владину, јер није консултовала градоначелнике општина пре доношења мера, али да је политички мотив код председника Општине Тузи Ника Ђељошаја.

-Влада је показала слабост и несналажљивост чиме угрожава дигнитет Црне Горе, јер Влада пре свега мора да води рачуна о дигнитету државе и о томе да на овај начин срозава и угрожава респект који би сваки грађанин и градоначелник требао да има према држави - изјавио је Медојевић


-С друге стране, Влада је приликом усвајања ових одлука требала да консултује градоначелнике општина, и да онда у сарадњи са градоначелницима који боље знају ситуацију на терену, дођу до неког решења који би био у корист грађана. Није добро епидемиолошку ситуацију и здравље грађана користити у дневнополитичке сврхе, то није добро ни за кога у Црној Гори. Али право на побуну и право на протест је нешто што ћу подржавати до краја живота. Градоначелник Тузи има политичке мотиве, злоупотребљава здравствену ситуацију за остваривање политичких циљева, али премијер или министар је приликом доношења ових мера морао да консултује све градоначелнике, да их информише због чега те мере доноси али и да саслуша предлоге градоначелника - поручио је Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)