ГОНДИ ИЗРУЧЕН ЗБОГ УБИСТВА: Реализована екстрадиција из Србије у Црној Гору

С.Ђ.

23. 02. 2021. у 12:20

КРИСТИАН Гонди (43), који је пред подгоричким Вишим судом правоснажно осуђен због убиства немачког држављанина Клауса Дојчландера изручен је Црној Гори. То је званично саопштено из Управе полиције.

ГОНДИ ИЗРУЧЕН ЗБОГ УБИСТВА: Реализована екстрадиција из Србије у Црној Гору

Фото: Б. Д.

 - Службеници НЦБ Интерпол Подгорица су у сарадњи са службеницима Сектора специјалне полиције реализовали екстрадицију држављанина Републике Србије осумњиченог за тешко убиство, из Републике Србије у Црну Гору.

Гонди (43) се потраживао по наредби Основног суда у Подгорици ради издржавања казне затвора у трајању од 30 година која је изречена пресудом Вишег суда у Подгорици, због кривичног дела тешко убиство.

Кристиан је са још једним лицем 7. фебруара 2005. године у Будви, са умишљајем из користољубља лишио живота оштећеног К.Д. ударајући га металном шипком наносећи му телесне повреде од којих је наступила смрт - саопштили су из Управе полиције.

Гонди и Раде Д. Стошић осуђени су на по 30 година затвора због убиства из користољубља. Врховни суд је почетком јуна 2017. године потврдио пресуду Апелационог и Вишег суда у Подгорици Стошићу и Гондију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)