ВЛАДИСЛАВ ДАЈКОВИЋ О МАРКУ КОВАЧЕВИЋУ: Увек доследан, истрајан и тврдоглаво упоран у одбрани идеја у које верује

Novosti online

19. 02. 2021. у 21:13

КАД сам пре месец дана с једним кофером у руци стигао у Никшић, дочекао ме је Марко Ковачевић, кандидат за Градоначелника овог града.

ВЛАДИСЛАВ ДАЈКОВИЋ О МАРКУ КОВАЧЕВИЋУ: Увек доследан, истрајан и тврдоглаво упоран у одбрани идеја у које верује

Фото: Приватна архива

 Братски је рекао: Хвала што си дошао и наздравио чашицом ракије. 

Тог дана смо причали о свим оним неиспричаним темама последњих година. Политичка дешавања која су нас некад удаљавала, све оне полемике и чарке које смо имали и које су ме понекад доводиле до лудила - данас нас братски зближавају. 

Годинама уназад сам посматрао његов политички пут: Увек доследан, истрајан и тврдоглаво упоран у одбрани идеја у које верује. Временом је постао народни посланик - и то један од најбољих у Парламенту. 

Данас је кандидат за Градоначелника града у ком је проходао и одрастао. Ипак, знам да је његова најважнија титула у животу, заправо титула ОЦА и младог породичног човјека који баштини традиционалне вредности нашег народа. 

Кажу да је најтеже упсети у својој средини - средини у којој се - по правилу - успех често доживљава као грех и као нешто што се не прашта. Ипак, с Марком је другачије. За ових тридесетак дана колико сам у Никшићу, нисам чуо нити једну једину реч која би Марка оспорила - било као човека, било као политичара. 

Напослетку, срећан сам што сам у Никшићу и што учествујем у кампањи за ослобођење овог града, а још срећнији што Марка Ковачевића могу звати својим пријатељем и саборцем. 

 И још нешто: Срећан сам што ћу, након Драшка Станивуковића, имати још једног друга Градоначелника. 

Овај пут Никшића!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика