ОТКРИВЕНА МИЛИОНСКА ПРОНЕВЕРА У МУП: Дритан се хитно обратио јавности, злоупотребљене донације ЕУ

В. К.- С.Ђ.

18. 02. 2021. у 10:56

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић саопштио је да је у Министарству унутрашњих послова откривена проневера више од милион евра!

ОТКРИВЕНА МИЛИОНСКА ПРОНЕВЕРА У МУП: Дритан се хитно обратио јавности, злоупотребљене донације ЕУ

Фото: В. К.

Ради се о злоупотребама донације Европске уније за обезбеђивање набавке опреме за надзор морске границе према Хрватској и Албанији. Злоупотребу је открила посебна Комисија МУП-а коју је формирао министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, а која се бави детаљним проверама бројних уговора. На челу те Комисије налази се државни секретар у МУП-у Раде Милошевић

На конференцији за новинаре Абазовић је казао да откривена проневера није 800.000 евра, него више од милион. 

- Ради се о средствима ЕУ, директне буџетске подршке, кроз Шенгенски акциони план. Опрема која је купљена за тај новац не ради више од годину и по дана. Можете да замислите, немамо евидентне доказе који би могли на то да указују, колика је била могућност да док опрема није радила, колико се могло дешавати шверца прекограничних појасева. Оваква ствар је ружна и према нашим европским партнерима који желе да дају директну буџетску подршку у висини од 20 милиона евра - рекао је Абазовић.

- Ко је инволвиран можемо да претпоставимо, али је то ствар истраге, државних органа. Министар Сергеј Секуловић је дао налог да се скине ознака тајности са свих тендера које је МУП радио у претходном периоду, зато што је сасвим логично да је након овакве бламаже могуће да се и у другим тендерским документацијама радило исто. Желимо да станемо на крај јавашлуку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)