МОГУЋЕ СТРОЖЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ - Бајић: Ови градови су критични

Танјуг

17. 02. 2021. у 10:14

МИНИСТАРСТВО здравља Црне Горе разматраће данас предлог Института за јавно здравље о увођењу строжих епидемиолошких мера за спречавање ширења заразе корона вируса, најавио је државни секретар у Министарству здравља Борко Бајић.

МОГУЋЕ СТРОЖЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ - Бајић: Ови градови су критични

Фото: Управа полиције

Бајић је гостујући у емисији "Боје јутра" наТВ Вијести рекао да је стопа кумулативне инциденце висока у Будви, Тивту, Подгорици, Никшићу, Цетињу, Котору, Херцег Новом и Улцињу.

- Ти градови су и даље критични - рекао је Бајић не искључујући могућност увођење строжих мера у овим градовима.

Према његовим речима, да би се спречило ширење заразе најбоље би било, каже, да се све затвори, јер се мере не поштују посебно у угоститељским објектима.

Говорећи о донацији Србије, Бајић је рекао да ће први контингент од 2.000 вакцина стићи вечерас у 18 часова на подгорички аеродром.

Подсетио је да је направљена национална стратегија за имунизацију и да су у приоритетној групи штићеници домова за старе и институција за смештај лица са тежим поремећаја развоја и особе које брину о тим лицима.

У другој приоритетној групи су здравствени радници и оосбе старије од 80 година....

Бајић, како преноси портал Вијести, није желео да лицитира датумима доласка вакцина других произвођача, а грађани ће, казао је, о свему бити благовремемо обавештени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)