КЛИЗИШТЕ ОДНЕЛО ПУТ: Проблем после реконструкције правца Беране-Петњица

М. СЕКУЛОВИЋ

17. 02. 2021. у 08:38

ТЕМЕЉНА реконструкција пута Беране-Петњица, помпезно промовисана видео-спотовима, која је, чинило се урађена на квалитетан начин, за шта је издвојено 11 милиона евра, постала је ноћна мора грађанима, али и инвеститору и извођачу радова, компанији "Бемакс" из Подгорице.

КЛИЗИШТЕ ОДНЕЛО ПУТ: Проблем после реконструкције правца Беране-Петњица

Клизиште на Полици / Фото М. Секуловић

Последњи у низу проблема, на путу који је завршен пре око две године, јесу бројна клизишта која су се појавила после обилних киша, што је на неколико места угрозило саобраћај.

- Честа је појава да се веће количине земље и камења, заједно са снегом, сруче на коловоз - кажу у Петњици, што је потврдио и председник Општине Самир Аговић, који поред клизишта на Полици, указује и на оно недалеко од Петњице, на потезу од Гусара до Подвада. - Ту су често ангажоване грађевинске машине да би се уклониле знатне количине земље са коловоза. Све то указује да се те тачке где се јављају одрони, морају трајно уклонити.

И из Месне заједница Полица апелују да се што пре приступи санацији клизишта које се на путу Беране-Полица пре дуже од годину појавило код школе на Горажду, где је пут на неколико места потонуо, а на једном нестао.

- Реконструкција пута, није одрађена на ваљан начин и то ће имати далекосежне негативне последице - револтирани су мештани МЗ Полица, чији председник Бобан Вељић каже да су током реконструкције указивали на бројне пропусте.

- Тражимо одговорност за оне који су олако схватили примедбе и у посао ушли без детаљних геолошких испитивања терена.

НЕСТАБИЛНО ВИШЕ ОД ДВА ХЕКТАРА

- РЕЧ је о озбиљном проблему који се појавио након померања земљишта, а ради се о више од два хектара. Земљиште само тоне у ширем кругу тако да процес санације захтева дубинска геолошка испитивања како би се урадио пројекат комплетног дела. Не ради се само о санацији у путном делу, већ се ради о ширем делу који мора да уђе у процес санације - саопштено је из компаније "Бемакс".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)