ПРЕД СДТ 11 ПРИВЕДЕНИХ ЧЕЛНИКА: Актуелни и бивши функционери "Морског добра" осумњичени за злоупотребу

Б. ДАБИЋ

17. 02. 2021. у 06:34

ПО налогу Специјалног државног тужилаштва (СДТ) због сумње у наводне незаконитости које су чињене у зони "Морског добра" приведено је у уторак 11 људи. Из полиције је потврђено да су приведени директор "Морског добра" и шеф будванског одбора Демократске партије социјалиста (ДПС) Предраг Јелушић и некадашњи челник тог јавног предузећа (ЈП) Рајко Баровић.

ПРЕД СДТ 11 ПРИВЕДЕНИХ ЧЕЛНИКА: Актуелни и бивши функционери Морског добра осумњичени за злоупотребу

Фото Морско добро

На листи приведених, према незваничним информацијама су некадашњи високи функционер ДПС Александар Тичић, као и Рајко Миховић, Љубомирка Видовић и Зорица Шаренац. Изјаве су дали и Боро Лазовић, Иван Калезић, Селим Ресулбеговић, Ђуро Марић и Александра Ивановић Калезић. Сви су актуелни или бивши чланови Управног одбора "Морског добра".

СДТ их сумњичи за злоупотребу службеног положаја, а приведени су у наставку акције у којој је крајем децембра 2020. године ухапшен директор Управе за некретнине Драган Ковачевић.

Информацију је објавио и потпредседник Владе Дритан Абазовић на "Твитеру".

- Без обзира на све препреке, одлучна борба против корупције се наставља - казао је Абазовић.

Криминалистичка полиција је поднела кривичну пријаву Основном државном тужилаштву у Котору и против Снежане Куч (51), одборнице Демократске партије социјалиста (ДПС) и чланице Главног одбора ДПС због сумње да је утајила порез и тиме оштетила државни буџет у износу од 117.480 евра.

Из Управе полиције су саопштили да сумњају да је С. К. починила ово кривично дело тако што је у периоду од јануара 2011. до марта 2016. године, у намери да избегне плаћање пореских обавеза, у облику пореза на додату вредност, пореза на добит фирме "Робиниа"д. о. о. Будва и пореза и доприноса на лична примања, није подносила ПДВ пријаве у складу са законским прописима, а што је била у обавези, као ни пријаве пореза на добит.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)