ЈОШ НЕМА УКИДАЊА ПРИТВОРА: Бранка Милић у амбасади Србије у Подгорици и даље ишчекује одлуку суда

В. К.

09. 02. 2021. у 19:25

ЈОШ НЕМА УКИДАЊА ПРИТВОРА: Бранка Милић у амбасади Србије у Подгорици и даље ишчекује одлуку суда

Фото Архива

ПЕТ дана након што је Апелациони суд укинуо првостепену пресуду Вишег суда оптуженима за покушај "државног удара" на дан парламентарних избора у Црној Гори, Новосађанка Бранка Милић једина је која није још на слободи.

Она је у просторији Амбасаде Србије у Подгорици у којој се налази још од 23. новембра 2018. године када је напустила суђење, после чега јој је судско веће одредило притвор.

- Не ради се о првостепеној пресуди, већ се ради о томе да Апелациони суд није донео одлуку о мом предлогу за укидање решења о притвору који ми је својим решењем кс. бр. 14/17 од 23. 11. 2018. одредио Виши суд у Подгорици.

АПЕЛАЦИЈА: ОПТУЖБА ПРЕКОРАЧЕНА

СУДИЈЕ Апелационог суда у Подгорици констатовале су да је Веће судије Сузане Мугоше прекорачило оптужбу повредом објективног идентитета, али и да је образложење њихове одлуке нејасно и у знатној мери противречно. Због тога, како се наводи, Апелација није могла са сигурношћу да испита законитост доношења одлуке којом су лидери ДФ, руски и српски држављани осуђени због покушаја тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори октобра 2016. Навели су и да су жалбе бранилаца оптужених и Братислава Дикића биле основане због битних повреда кривичног поступка.

Ја сам предлог за укидање притвора овом суду доставила 1. 9. 2020. године, са гаранцијом Србије од дана 3. 9. 2020 - објашњава Милићева. - Ја никада нисам била осуђена за тероризам, већ сам првостепено пресуђена по чл. 401а ст. 2 у вези ст. 1 и 6. КЗЦГ (тј. да сам приступила криминалној организацији) што је суштинска разлика и за ову правну ствар веома битно, па свако друго тумачење мени наноси штету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)