ГРУБЕ ПОВРЕДЕ КРИВИЧНОГ ПОСТУПКА: Предмет "државног удара" враћен Вишем суду у Подгорици

В.К. - С.Ђ.

05. 02. 2021. у 14:47

ГРУБЕ ПОВРЕДЕ КРИВИЧНОГ ПОСТУПКА: Предмет државног удара враћен Вишем суду у Подгорици

Бранка Милић

НАКОН што је Апелациони суд укинуо првостепене пресуде у случају "државни удар" овај предмет је враћен Вишем суду у Подгорици, на поновно суђење пред новим већем.

- Веће је укинуло првостепену пресуду јер су у поступку њеног доношења и у самој пресуди почињене битне повреде одредаба кривичног поступка, а због којих се нису могли прихватити ни чињенични ни правни закључци у првостепеној пресуди, како у доносу на постојање кривичних дела за које су оптужени оглашени кривим, тако и у односу на постојање њихове кривице за та дела - наводи се у саопштењу Апелационог суда.

Првостепеном пресудом у овом случају, лидери Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени су 9. маја прошле године на по пет година затвора.Возач ДФ-а Михаило Чађеновић је тада осуђен на годину и шест мјесеци затвора. Руски држављани Едуард Шишмаков осуђен је тада на јединствену казну затвора од 15 година за кривична дела стварање криминалне организације и тероризам у покушају, а Владимир Попов на казну затвора од 12 година за иста кривична дела. Бивши шеф српске Жандармерије Братислав Дикић осуђен је тада на казну од осам година за кривична дела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, а Педраг Богићевић за иста крривична дела осуђен је на седам година. Немања Ристић осуђен је тада на казну затвора од седам година за кривична дела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације, Србољуб Ђорђевић и Милан Душић на по годину и по затвора, Бранка Милић на три године затвора, Драган Максић на годину и девет месеци затвора. Кристина Христић осуђена је на условну казну затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)