НОВА СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Најстрашније се окомио на Србе и цркву, потпуно је изгубио компас

В. К.

05. 02. 2021. у 13:57

НОВА СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Најстрашније се окомио на Србе и цркву, потпуно је изгубио компас

Фото: ЕПА

МИЛО Ђукановић, председник Црне Горе „прославио" се још једном скандалозном изјавом да је Србија напала Црну Гору „из два правца" – преко ДФ-а и преко СПЦ, те да је кључни циљ свега „посрбљавање Црне Горе"!

- Зато се у Никшићу спремају на Косовски бој, зато је и попис, према казивању београдских званичника, у Црној Гори питање од највећег националног интереса Србије: идентитетским инжењерингом Црну Гору представити као српску државу. Након тога, ДФ би могао да сруши ову Владу, ослободити је зависности од „поштеног Албанца" и формирати праву српску Владу са челницима ДФ у њој, казао је за подгоричку „Побједу" Ђукановић.

Он се осврнуо и на предстојеће локалне изборе у Никшићу 14.марта.

- Очекујем да  Никшићани заштите своје достојанство, да покажу да нису на продају великосрпском национализму, да презру полусвет који им, заклоњен црквом, нуди новац да би служили интересима рушитеља Црне Горе. Никшић је увек био узданица слободарске, часне и паметне Црне Горе. Биће и сада.

КРИВИ СПЦ, ДРЖАВНИ ВРХ СРБИЈЕ!

Врх СПЦ је, као и ДФ, инструмент за манипулативно управљање од стране државног врха Србије. 

Сетимо се само паметних изјава почившег патријарха о Црногорцима. Митрополит СПЦ у Црној Гори, почивши Амфилохије, имао је кудикамо више интегритета. Није тајна да је о државном врху Србије мислио и говорио све најгоре. Рекао бих, не много боље ни о врху СПЦ. Но, он је такође био непоправљиви великосрпски националиста, несклон Црној Гори као независној држави; негатор црногорског националног идентитета, познат и по увредама према мањинама; о Европи и НАТО говорио је све најгоре. У Црну Гору је деведесетих дошао са намером да је мири тако што ће потирати оно што је сама супстанца црногорског идентитета – слободарство и антифашизам, рекао је Ђукановић.

Послао је поруку и Србији.

- Наопако је да Србија понавља грешке деведесетих, које су, нажалост, не само њу скупо коштале. Деведесетих је тај дух пуштен из боце према Хрватима и Бошњацима, касније према Албанцима. Сада су на ред дошли Црногорци. Из домаћих политичких разлога Србија наставља да континуирано продукује нездраве односе са суседима. Што је опасна игра, коју деведесетих нису успели контролисати ни већи политички играчи од данашњих. А знамо како је завршила: у геноциду и у Хагу, рекао је Ђукановић.

Поруку да ће „Црну Гору бранити и из шуме" упутио је, каже, „свакој усијаној глави која је помислила да је довољно једно посланичко место више у парламенту да би се поништиле мукотрпно достигнуте тековине савремене Црне Горе – њена независност, међународни субјективитет и право на суверени избор властите будућности", али и међународној јавности. Нада се и да неће бити потрбе за шумом.

- СПЦ је кроз уста својих великодостојника не само негирала Црну Гору и Црногорце и вређала Муслимане, него је деведесетих била главни подстрекач ратова, инспиратор геноцида и његов невешти адвокат, а касније и приправни јатак реализаторима политике етничког чишћења, те да људи блиски СПЦ не могу ићи „евроатлантским путем", навео  је Ђукановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Milka

05.02.2021. 23:52

Postovani, Zahvaljujem se na mogucnosti da iznesem svoje misljenje! Mene je rodila Crnogorka i vaspitala da volim svoje poreklo!!! Ne mogu se nacuditi da Milo jos uvek moze da truje narod i srpski i crnogoski!!! Da li ima Crna Gora Junaka koji moze Milu stati na put da ne benavi gluposti i da ne seje mrznju izmedju srba i crnogoraca?!?! Zivim u Beogradu dok mi je najblizi rod koji imam u Zelenici!!! Nadam se da Crna Gora ima dovoljno mudrih glava koje nece da dozvole zarad oba naroda!!! Bogu dragom se unapred zahvaljujem da se to i dogodi!!!!!!!!!

Ateista

16.03.2021. 09:22

Meni je pokojna majka bila iz Crne Gore i za mene i celu moju familiju to bilo jedno Srbija i Crna Gora jedan narod nikad nismo pravili razliku i uvek mi je milo da odem tamo a kasnije sam primetio da se narod promenio ne svi ali imalo ih je sa dobacivanjem loših komentara pogotovu na primorju centralni deo je ostao isti dobrodušan i gostoljubiv a o nihovom tajkunu neću da komentarišem to njemu neko plaća da bi napravio razdor među dva naroda tako su nam uništili Jugu zavadili nas pa sad vladaju