ПОСЛАНИК ЂУРОВИЋ О ЦРОНОГОРСКОМ ДРЖАВНОМ АПАРАТУ: Потребно нам је хитно чишћење институција од криминалних структура

Б. ДАБИЋ

27. 01. 2021. у 19:06

- ДРЖАВНИ апарат мора доживети велике и корените промене, како би постао функционалан.

ПОСЛАНИК ЂУРОВИЋ О ЦРОНОГОРСКОМ ДРЖАВНОМ АПАРАТУ: Потребно нам је хитно чишћење институција од криминалних структура

Фото: Б. Д.

Једино тако би дао резултат који се након пет месеци од промене власти у Црној Гори са нестрпљењем ишчекује, навео је посланик Дејан Ђуровић.

Он је мишљења да се “хитно мора приступити чишћењу институција, пре свега МУП-а и Управе полиције, од криминалних структура и бахатих појединаца који су у претходним годинама брутално ктршили овлашћења и злоупотребљавали положај зарад разних интересних кругова”.

- Систем који је за тридесет година на власти изједао и уништавао Црну Гору споро се демонтира. Грађани нестрпљиво очекују брже реформе. Ситне промене нису довољне. Потребни су дубински резови у систему како би се пре свега зауставио процес урушавања, а потом  почело оздрављење државног апарата. Потребна је одлучност пре свега. Понека кадровска промена недовољна је у обрачуну са расулом које је ДПС власт оставила за собом. Нужне промене које грађани очекују долазе споро. Још нема неопходне и очекиване демонтаже погубног система, иако су грађани оне који су били виновници овакве политике на прошлим изборима најзад оставили у прошлости - навео је Ђуровић.

Он је додао да „Оно што је до сада урађено у најмању руку није довољно“.

- Промене морају почети свугде, у сваком министарству,у свакој управи, у сваком сегменту државне управе, код сваког службеника и појединца. Циљ нам мора бити заједнички: праведније и боље институције које ће успоставити функционалан систем. Не сме се више чекати, већ потези морају бити конкретни и одлучни. Хитно се мора приступити чишћењу институција, пре свега МУП-а и Управе полиције, од криминалних структура и  бахатих појединаца који су у претходним годинама брутално кршили овлашћења и злоупотребљавали положај зарад разних интересних кругова. А након тога мора да следи ефикасан, одлучан и прецизан рад тужилаштва и судства. Паралелно с тим мора да следи одлучан, професионалан и ефикасан рад тужилаштва и судства. Само професионална полиција и независно судство могу и морају да се обрачунају са криминалом и корупцијом који већ деценијама нагризају Црну Гору. Овакав државни апарат мора доживети велике и корените промене, како би постао функционалан и једино тако би дао резултат који се након пет месеци од промене власти са нестрпљењем исчекује - истакао је Ђуровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

РУСИ РАСПОРЕЂУЈУ УБИТАЧНЕ РАКЕТЕ НА ОСТРВУ: Јачају снаге усмерене на верног америчког савезника, огласио се Шојгу