ПОСЛАНИК ЂУРОВИЋ О ЦРОНОГОРСКОМ ДРЖАВНОМ АПАРАТУ: Потребно нам је хитно чишћење институција од криминалних структура

Б. ДАБИЋ

27. 01. 2021. у 19:06

- ДРЖАВНИ апарат мора доживети велике и корените промене, како би постао функционалан.

ПОСЛАНИК ЂУРОВИЋ О ЦРОНОГОРСКОМ ДРЖАВНОМ АПАРАТУ: Потребно нам је хитно чишћење институција од криминалних структура

Фото: Б. Д.

Једино тако би дао резултат који се након пет месеци од промене власти у Црној Гори са нестрпљењем ишчекује, навео је посланик Дејан Ђуровић.

Он је мишљења да се “хитно мора приступити чишћењу институција, пре свега МУП-а и Управе полиције, од криминалних структура и бахатих појединаца који су у претходним годинама брутално ктршили овлашћења и злоупотребљавали положај зарад разних интересних кругова”.

- Систем који је за тридесет година на власти изједао и уништавао Црну Гору споро се демонтира. Грађани нестрпљиво очекују брже реформе. Ситне промене нису довољне. Потребни су дубински резови у систему како би се пре свега зауставио процес урушавања, а потом  почело оздрављење државног апарата. Потребна је одлучност пре свега. Понека кадровска промена недовољна је у обрачуну са расулом које је ДПС власт оставила за собом. Нужне промене које грађани очекују долазе споро. Још нема неопходне и очекиване демонтаже погубног система, иако су грађани оне који су били виновници овакве политике на прошлим изборима најзад оставили у прошлости - навео је Ђуровић.

Он је додао да „Оно што је до сада урађено у најмању руку није довољно“.

- Промене морају почети свугде, у сваком министарству,у свакој управи, у сваком сегменту државне управе, код сваког службеника и појединца. Циљ нам мора бити заједнички: праведније и боље институције које ће успоставити функционалан систем. Не сме се више чекати, већ потези морају бити конкретни и одлучни. Хитно се мора приступити чишћењу институција, пре свега МУП-а и Управе полиције, од криминалних структура и  бахатих појединаца који су у претходним годинама брутално кршили овлашћења и злоупотребљавали положај зарад разних интересних кругова. А након тога мора да следи ефикасан, одлучан и прецизан рад тужилаштва и судства. Паралелно с тим мора да следи одлучан, професионалан и ефикасан рад тужилаштва и судства. Само професионална полиција и независно судство могу и морају да се обрачунају са криминалом и корупцијом који већ деценијама нагризају Црну Гору. Овакав државни апарат мора доживети велике и корените промене, како би постао функционалан и једино тако би дао резултат који се након пет месеци од промене власти са нестрпљењем исчекује - истакао је Ђуровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)