ПОДРШКА ФЕР БИЗНИСУ: Дритан Абазовић послао оптимистичке поруке привредницима

З. З.

26. 01. 2021. у 07:39

ПОДРШКА ФЕР БИЗНИСУ: Дритан Абазовић послао оптимистичке поруке привредницима

Фото Твитер

ВЛАДА Црне Горе биће институционални партнер свим привредницима који обављују фер бизнис.

Ову поруку црногорским привредницима јуче је послао Дритан Абазовић, вицепремијер, на састанку у вили "Горица" у Подгорици, додајући да треба престати са праксом да се бизнисмени деле "на наше и њихове".

- Ми као Влада и ви као привредници треба да будемо партнери и да имамо један циљ - економски напредак Црне Горе. Не можете ви без Владе, али ни ми без здраве привреде - оценио је Абазовић.

ПЗП против стратегије са тајкунима

ЛИДЕР ПзП Небојша Медојевић саопштио је да је најмање један начелник у Агенцији за националну безбедност, кога је поставио в. д. директора Дејан Вукшић, повезан са организованим криминалом и ДПС.

- Срамота је да се потпредседник Владе Дритан Абазовић, који је иначе координатор безбедносног сектора, састаје са Миловим тајкунима и договара се о економскoj стратегији - поручио је Медојевић поводом састанка вицепремијера са привредницима.

С друге стране, министар за капиталне инвестиције Младен Бојанић поручио је привредницима да ће у новој влади имати институционалног и бизнис партнера.

- Пазићемо да нико више нема монопол у Црној Гори, да нико нема улаз у Владу на мала врата. Сви ће имати једнака права и шансе. Нико неће имати могућност да дође у Владу и тражи новац јер не уме да води бизнис - казао је Бојанић, док је његов колега из економског развоја Јаков Милатовић подсетио на економске потезе које је Влада урадила у првих 40 дана.

- Очекујемо од привреде редовно измирење обавеза према држави и друштвено-социјално одговорно пословање - додао је Милатовић.

Привредници од нове извршне власти очекују приоритете улагања, јер џаба, како су рекли, плаћају порез када се он троши ненаменски. Као проблеме са којима се сусрећу истакли су и кадрове, добијање дозвола, а било је и предлога да се смањи стопа ПДВ-а на прерађивање меса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)