АНДРИЈА МАНДИЋ О СРАМНОЈ КАРИКАТУРИ НА КОЈОЈ ЈЕ ПРИКАЗАНА ВЕСНА БРАТИЋ: Ово је удар на државу и демократију!

В.К.

22. 01. 2021. у 14:21

АНДРИЈА МАНДИЋ О СРАМНОЈ КАРИКАТУРИ НА КОЈОЈ ЈЕ ПРИКАЗАНА ВЕСНА БРАТИЋ: Ово је удар на државу и демократију!

Фото: Новости архива

ЛИДЕР Нове српске демократије, Андрија Мандић, објављивање илустрације на којој је приказана министарка Весна Братић оценио је бруталним, примитивним и кукавичким нападом којим је нападнута свака жена у Црној Гори, Влада чија је Братић чланица, Устав и државно уређење.

- Ови виртуелни насилници крију се иза наводне слободе говора коју користе по потреби као штит за мизогинију и каљање свега што је вековима чувано као света вредност у Црној Гори. Овим наступима удара се директно на државу и демократију, крши се Устав којим је забрањена злоупотреба личних слобода да би се цртале мете на чело жртава, саопштио је Мандић, додајући да демократија није брисани простор у којем свако ради што хоће, већ систем у којем су сви заштићени од насиља и злоупотребе права.

Фото: Фацебоок

- Овакви изливи говора мржње немају места у правно уређеној држави, а Влада мора оштро реаговати на сваки овакав испад и привести одговорне правди.

- Мора се послати јасна порука да жене у Црној Гори неће служити као полигон за искаљивање немоћи мрачних снага поражене квазиполитике. Сваком насилнику мора бити стављено до знања да Црна Гора није бесудна земља на чије уређење могу да ударе некажњено, лажно се кунући у бригу за државу поручио је Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)