"МИЛО ПОКУШАВА ДА ИЗВЕДЕ ДРЖАВНИ УДАР": Изазива хаос и паралише државу, ево шта је крајњи циљ

В. К.

21. 01. 2021. у 11:26

МИЛО ПОКУШАВА ДА ИЗВЕДЕ ДРЖАВНИ УДАР: Изазива хаос и паралише државу, ево шта је крајњи циљ

Фото: ЕПА

ПРАВНИ заступник Митрополије црногорско-приморске Далибор Каварић је рекао данас да ДПС покушава да изведе државни удар саботирањем рада Владе и целе државе.

- Демократска партија социјалиста, преко партијских кадрова које је задужила доделом станова, кредита, запошљавањем и другим услугама, у Уставном суду, али и у државном тужиластву и судовима изазива унутрашњи, институционални државни удар или „пуч“ и на тај начин, субверзивним активностима изнутра, саботира и паралише државу и Владу и прави институционални хаос и блокаду државе и правног система! Крајњи циљ ДПС-а је да врати безбожни и антицрквени закон како би завршили започети криминални посао отимачине црквене и државне имовине, казао је за портал „Новости“ Далибор Каварић, правни заступник Митрополије црногорско-приморске, поводом најаве ДПС да ће покренути оцену уставности Закона о слободи вероисповести.

Далибор Каварић/Фото: Приватна архива

На питање у случају да Уставни суд оцени да је Закон "антиуставан", каква даља процедура предстоји, Каварић одговара:

- То није реалан сценарио јер управо је ранији закон о Цркви који је предвиђао праксу преукњижбе имовине без редовног суда, био неуставан. Јуче усвојеним законом све одредбе новог закона усклађене су са Уставом Црне Горе, домаћим и међународним правним поретком.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)