УБИЦИ ПОЛИЦАЈЦА НОВО СУЂЕЊЕ! Одлука Апелационог суда Црне Горе у случају држављанина Србије Енеса Мемића

М. С.

19. 01. 2021. у 16:41

УБИЦИ ПОЛИЦАЈЦА НОВО СУЂЕЊЕ! Одлука Апелационог суда Црне Горе у случају држављанина Србије Енеса Мемића

Фоот: Новости

ОДЛУКОМ Апелационог суда Црне Горе, у Вишем суду у Бијелом пољу 19 фебруара почеће нову суђење држављанину Србије Енесу Мемићу (36), из Гојаковића, недалеко од Бродарева који је одлуком Драгана Мрдака судије вишег суда у Бијелом Пољу био осуђен на на 20 година затвора због тешког убиства полицајца ЦБ Бијело Поље Ирфана Кујовића (42) у јулу 2015. године.

У решењу којим је укинута пресуда стоји да је један од разлога укидања тај што је током истражног поступка који је против Мемића вођен у Основном суду у Бијелом пољу чињеница да је тадашњи судија за истраге тог суда Драган Мрдак испитао неколико сведока. Потом је предмет уступљен Вишем суду у Бијелом Пољу где је Мрдак у међувремену изаабран за судију.

Према наводима оптужнице која је против Мемића подигнута у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, он је кобне вечери око 19.45 сати, одбио да се заустави на знак полицајца Кујовића и ударио га "голфом", а потом се не заустављајући дао у бег.

Несрећни човек, отац четворо малолетне деце, убрзо је преминуо од тешких повреда. Одмах после удеса почела је потера за Мемићем у коју је био укључен и хеликоптер полиције и САЈ. Међутим, Мемић је успео да сакрије аутомобил, који је касније пронађен у једној провалији, а потом кроз врлети успео да се домогне БиХ.

Тамо је "пао" деветог децембра 2015, такође после одбијања да на знак полиције на Илиџи заустави возило. После потере, у слупаном "пасату", полиција је пронашла 15,5 килограма сканка.

После одлежане казне, правосудни органи БиХ, изручили су Мемића Црној Гори у децембру 2018 године, где је убрзо почео судски процес против њега, на коме је тврдио да није починио убиство полицајаца тако што је колима прешао на супротну страну и покосио полицајца који је покушао да га заустави.

Мемић је и пре убиства полицајца имао посла са црногорским органима гоњења. Због шверца марихуане коју је преносио из Албаније до Бијелог Поља па потом у БиХ, у јануару 2014. године у Вишем суду у Подгорици осуђен је на годину дана затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)