ПРОСЛАВЉЕНО БОГОЈАВЉЕЊЕ У ЕПАРХИЈИ БУДИМЉАНСКО-НИКШИЋКОЈ: Јоаникије одликовао особље ковид болнице у Беранама (ФОТО/ВИДЕО)

М. С.

19. 01. 2021. у 15:30

ПРОСЛАВЉЕНО БОГОЈАВЉЕЊЕ У ЕПАРХИЈИ БУДИМЉАНСКО-НИКШИЋКОЈ: Јоаникије одликовао особље ковид болнице у Беранама (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: М.Секуловић

ВЛАДИКА будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије доделио је лекарима и медицинском особљу Ковид болнице при Општој болници у Беранама, која је дуго времена била једина овид болница на северу Црне Горе и поднела и подноси највећи терет током епидемије, највише одликовање Епархије будимљанско-никшићке, Златну медаљу Светог великомученика и победоносца Георгија Првог степена.

Медаљу је у име одликованих медицинских радника примио доктор Милован Живковић, начелник Инфективног одељења и захвалио Епископу Јоаникију, а у име медицинског особља захвалила је Дијана Чукић, главна сестра на Инфективном одељењу.


- Божић, Богојављење и Васкрсење Христово красе многи лепи, народни обичаји, лепе приче, само да не дозволимо да се уз те лепе приче придруже и оне друге,  уколико није освештана традиција коју је Црква благословила, али то показује да народ види изузетност оваковг дана и празника. Овакви празници нас позивају на то да се удаљимо од тих глупости које нам овај свет нуди, а нуди нам глупост, празнину, беду, депресију, грамзивост и остале несреће.

Фото: М.Секуловић

 

Треба сваки хришћанин да види колико је повлашћен, колику повластицу има када има прилику да учествује на светим богослужењима. Тек када видимо какав је овај свет, онда разумемо колико значи молитва којом се молимо у цркви: Ви који херувиме, анђеле небеске тајанствено изображавамо сада сваку земљску бригу оставимо, макар на кратко. То ће значити да се са Богом сједињујемо, да се Њему приближавамо и да се са Њим сједињујемо, да се усиновљујемо кроз Христа Оцу нашем небеском.

То је највеће достојанство човјека да стане пред Цара над царевима и Господара над господарима, да се са Њим изједначи Његовом љубављу, казао је у својој беседи епископ Јоаникије, који је јуче обавио велико водоосвећење.

                

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)