„ПОЛИЦИЈА СЕРВИС ДПС-А“: Милутин Ђукановић (ДФ) о предстојећим изборима у Никшићу

В.К.

19. 01. 2021. у 15:18

„ПОЛИЦИЈА СЕРВИС ДПС-А“: Милутин Ђукановић (ДФ) о предстојећим изборима у Никшићу

Фото: В.К.

МИЛУТИН Ђукановић, функционер Демократског фронта, позвао је министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића да хитно разреши све функционере Управе полиције у Никшићу, јер, како је навео, полиција у том граду спроводи акцију „сигуран глас“ међу службеницима.

Уз то Ђукановић је затражио да се смене и сви помоћници директора Управе полиције. Он је новинарима предочио списак „сигурних гласова“ који су 2013. године у време локалних избора у Никшићу, прикупљани за ДПС преко Управе полиције, за коју је рекао да је „пуки сервис Мила Ђукановића и ДПС“.


-Управа полиције у режиму Мила Ђукановића била је кључна оперативна карика у механизму притисака, уцена и куповине бирача.  Управо је Управа полиције заштита активиста ДПС-а који су несметано и без бојазни могли да врше кривична дела у изборним кампањама - казао је Ђукановић.

-У сазнању смо да руководиоци службе за прислушкивање и пресретање електронских комуникација у Управи полиције и даље поступају по налозима Веселина Вељовића и да њему достављају извештаје. Оваква пракса мора бити прекинута одмах. Нема изговора за одржавање двовлашћа у Управи полиције.

Ђукановић је позвао шефа Агенције за националну безбедност и министра унутрашњих послова да испитају сазнања да је у децембру одржан састанак донатора ДПС-а у Никшићу, на којем су обезбеђена средства за нелегално финансирање куповине бирача.

-АНБ и МУП морају дејствовати пропратно у циљу спречавања намере ДПС да прљавимпарама од шверца цигарета и дроге купује људе у Никшићу. Ефикасна акција МУП-а би ставила до знања  и грађанима који пристају на ову корупцију да врше тешка кривична дела за која могу одговарати. Демократски фронт је дао обећање грађанима да ће избори у Никшићу бити организовани без куповине бирача и уцена Демократске партије социјалиста - нагласио је Милутин Ђукановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)