УХАПШЕН СИНОВАЦ АНДРИЈЕ МАНДИЋА: Данило иза решетака због пиштоља

Танјуг

18. 01. 2021. у 22:35

УХАПШЕН СИНОВАЦ АНДРИЈЕ МАНДИЋА: Данило иза решетака због пиштоља

Андрија Мандић / Фото Танјуг

Данило Мандић, синовац Андрије Мандића, једног од лидера Демократског фронта, ухапшен је данас у Подгорици по потерници која је расписана за њим у августу прошле године, након што је, приликом рације, у једном подгоричком локалу полиција код њега пронашла пиштољ, јављају подгорички медији.

Мандић се терети за недозвољено држање оружја и муниције, односно пиштоља који је добио од стрица Андрије Мандића.

Како наводи РТЦГ, у августу прошле године избила је свађа и туча више особа у подгоричком локалу "Ритер", а Данило Мандић је претио пиштољем П.К. и његовом другу Ф.Ф, који је успео да му одузме пиштољ и да га преда обезбеђењу кафића.

Полицији је пријављена туча, након чега је идентификован пиштољ марке "франс полис" калибра 7,65 мм који је имао метак у цеви.

Данило Мандић је од те ноћи био у бекству.

Истражитељи су утврдили да је пиштољ регистрован на трећу особу, кума Андрије Мандића, који му га је, како је речено у изјави пред полицијом, уступио пре неколико година.

Током саслушања, Андрија Мандић је у полицији потврдио да је лично преузео пиштољ од свога кума, да то није пријавио, као и да је пиштољ држао у својој кући у Загоричу, а потом је пиштољ предао свом синовцу Данилу.

Данило Мандић важи за безбедносно интересантну особу и хапшен је више пута, додаје РТЦГ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)