ЗАПОШЉАВАЛИ ПАРТИЈСКИ КАДАР: Ухапшени председник Општине Улцињ Љоро Нрекић и још четворица сарадника

С. Ђокић- Б. Дабић

18. 01. 2021. у 23:34

ЗАПОШЉАВАЛИ ПАРТИЈСКИ КАДАР: Ухапшени председник Општине Улцињ Љоро Нрекић и још четворица сарадника

Фото ИН4С

ПРЕДСЕДНИК Општине Улцињ Љоро Нрекић и четири његова сарадника Сеад Османовић, секретар Секретаријата за финансије Општине Улцињ и шеф Општинског одбора (ОО) Демократске партије социјалиста (ДПС) Улцињ, Мустафа Горана, секретар Секретаријата за комуналне делатности и заштиту животне средине, Саубих Мехмети, директор Службе за заштиту и спасавање, Милазим Мустафа, секретар Комуналне полиције, ухапшени су по налогу Основног државног тужилаштва (ОДТ) у Улцињу, због сумњи у партијско запошљавање и несавестан рад у служби.

Добро обавештен саговорник "Новости" објашњава да је хапшење резултат вишемесечне истраге коју је водило ОДТ Улцињ. Истрага је покренута након што Нрекић у фебруару прошле године новинару "Вијести" отворено признао да се у најјужнијој црногорској општини запошљава по партијском кључу. То је забележено на аудио-запису.

Љоро Нрекић, Фото ИН4С

Под лупом истражитеља нашло се више од 90 уговора о раду у разним општинским секретаријатима. Наш саговорник, близак истрази, објашњава да су истражитељи овај случај почели да разматрају тек након Нрекићеве изјаве иако је разлога за рекцију било и неколико месеци раније, када је о партијском запошљавању говорила потпредседница Општине Улцињ Хатиџа Ђони.

РЕВАНШИЗАМ

- ПРИВОЂЕЊЕ председника Општине Улцињ за, како је еуфорично "твитнуо" Дритан Абазовић, "партијско запошљавање", врхунац је лицемерја ове власти и наговештај да ће она покушати реваншизмом да замаскира сву своју бруку, све нелегалне потезе и срамна чињења - навели су из ДПС-а.

Окидач је ипак била Нрекићева изјава, коју је дао одмах након што је тужилаштво формирало предмет у вези са признањем изреченим у интервјуу "Вијестима". Он је тада негирао да је рекао како и његов ДПС запошљава по партијској линији, наводећи да је мислио на ситуацију у општини коју је затекао када је дошао на њено чело. Ипак, аудио-снимак интервјуа то демантује.

КРАЈ ЗЛОУПОТРЕБАМА

НА свом твитер-профилу огласио се поводом хапшења и потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

- Нека суд утврди како су долазили до изборних победа. Грађанима је то јасно. Влада је одлучна да свим злоупотребама стане на крај - закључио је Абазовић.

Одмах након тада дате изјаве истражитељима Нрекић је упутио допис свим секретаријатима тражећи од њих да раскину уговоре са радницима запосленим по партијској линији.

Након скоро осам сати саслушања у улцињској полицији, председник Општине Улцињ Љоро Нрекић, директор Службе за заштиту и спасавање Саубих Мехмети и секретар Комуналне полиције Милазим спроведени су у ОДТ, а остали су остали у МУП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)