ШЕФОВИ НАМЕШТАЛИ СЕБИ ПЛАТЕ И ОТПРЕМНИНЕ: Радници Поште Херцег Нови незадовољни недомаћинским пословањем

В. В.

18. 01. 2021. у 06:21

РАДНИЦИ херцегновског Центра Поште сматрају да специјално тужилаштво треба да покрене кривични поступак против извршног директора Божидара Вуксановића и председника Одбора директора Мирсада Џуџевића, јер су они, према њиховим наводима, изменама Статута и потписивањем нових уговора повећали себи отпремнине за укупно 40.000 евра.

ШЕФОВИ НАМЕШТАЛИ СЕБИ ПЛАТЕ И ОТПРЕМНИНЕ: Радници Поште Херцег Нови незадовољни недомаћинским пословањем

Радници чувају имовину фирме / Фото В. В.

Писмом су се обратили и премијеру Здравку Кривокапићу, потпредседнику Владе Дритану Абазовићу, председнику Скупштине Алекси Бечићу и затражили да спрече незаконито поступање менаџмента ове установе.

- Вуксановић и Џуџевић намештали су себи плате и отпремнине у случају прекида радног односа и то у времену пандемије и тешке економске кризе - објашњава Мирко Љешковић.

Божидар Вуксановић је на позицију извршног директора дошао у марту 2020. и има право на отпремнину од 36.000 евра уколико оде са функције.

- Пре девет месеци је дошао у фирму и носи нечији стан. Неки људи су отишли из Поште без паре и динара. Неке наше колеге чекају да оду у пензију и не дају им отпремнину, а цели радни век су провели у Пошти - казао је Љешковић.

Изменама Статута продужили су мандат одбору директора са једне на четири године.

- По тој одлуци Мирсад Џуџевић, као председник одбора директора, четири године ће да прима плату од 1.950 евра. Изражавамо свој протест, не дамо. Пошта ЦГ је свих грађана. Сваки дан ћемо протестовати, нећемо одустати - казао је Љешковић.

Момчило Крунић сматра да је реч о злоупотреби положаја и да је одлука формално правно исправна, али није и морална.

- Људи који раде по 30 и 40 година не могу добити ни евро отпремнине, а паре су наше заједничке. Неко им је омогућио да себи обезбеде добре плате за четири године уцењујући запослене радним местима - сматра Крунић.

Придружује се и Јово Бијелић који је у Пошти 37 година. Каже да је радницима укинуто право на отпремнине иако су то били износи и шест пута мањи од отпремнина менаџмента.

- Моје колеге који стичу услов за пензију немају право на отпремнину. Укинули су те износе који су били 6.000, а себи су са 8.000 повећали суму на 36.000 евра. Хоће испред носа наше паре да узму - казао је Бијелић.

ШТА ЋЕ ПОШТАРУ МОТОР?

МЕНАЏМЕНТ је, кажу радници, више од 15.000 евра намењених за куповину мотоцикала за поштаре, преусмерио за набавку аутомобила заменику директора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)