МЕДОЈЕВИЋ ЗА "НОВОСТИ" НАКОН САСТАНКА СА ЈОАНИКИЈЕМ: Нисам критиковао цркву него Владу, на изборе у Никшићу са ДФ

М. СЕКУЛОВИЋ

16. 01. 2021. у 13:09

МЕДОЈЕВИЋ ЗА НОВОСТИ НАКОН САСТАНКА СА ЈОАНИКИЈЕМ: Нисам критиковао цркву него Владу, на изборе у Никшићу са ДФ

Фото: Твитер/Небојша Медојевић

ЛИДЕР Покрета за промене Небојша Медојевић састао се данас са владиком Јоаникијем, а након сусрета је за "Новости" октрио о чему су разговарали и какав је његов план за изборе у Никшићу.

На питање да ли су разрешени неспоразуми између њега и владике, Медојевић је казао да никада није имао било каквих неспоразума са владиком, кога је недавно не баш бираним речима помињао у својим јавним обраћањима.

- Нисам никада имао проблем са СПЦ у Црној Гори, посебно не са епископом будимљанско-никшићким И администратором Митрополије црногорско-приморске господином Јоаникијем. Данас сам у катедралном манастиру Епархије будимљснско-никшићке,   Ђурђеви ступови у Беранама са њим имао веома поучан, добронамеран и хришћански разговор - казао је за "Новости" лидер Покрета за промене Небојша Медојевић, који је на виђење са владиком Јоаникијем допутовао са лидером Нове српске демократије Андријом Мандићем.

- Ја сам тада само критиковао Владу премијера Здравка Кривокапића. Мислим са пуно права, јер, није урађени много тога што је одаво требало решити. Ево, збивања у Никшићу говоре да сам апсолутно био у праву када сам тражио хитне смене у врху Управе полиције. Да се то тада урадило и да је било смена у полицији не би се дешавало да се у Никшићу два месеца пред изборе пред очима полиције И тужилаштва крше закони, купују И подмићују грађани. Ја сам тражио да се стане на пут тој хоботници што пре. Да је то учињено, данас би специјални полицијски тим у Никшићу за неколико дана ухапсио двадесетак људи који врше куповину гласова у корист ДПС И остали би се умирили. Овако, све је знатно компликованије, али, у Никшићу мора да победи закон, Правда И поштење, каже Медојевић и наглашава:

- Нема дилеме, Покрет за промене биће на истој листи са саборцима из Демократског фронта, а на њој очекујемо исте партије али и нова лица из политичких групација и удружења грађана који желе да нам се придруже.

- Најбоља варијанта за грађане Никшића али и целу Црну Гору је да опозиција наступи као И на парламентарним изборима у Црној Гори у три колоне, да нам се придруже сви који су до сада из овог или оног разлога били по страин и да се сруше Ђукановићев ДПС И његови привесци из СД - каже Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

momcilo

16.01.2021. 14:44

Сва критика влади и Кривокапићу је што нису све оне који су били у опозицији прогласили за министре. По заслузи би требало неколико стотина министара.