ЦРВЕНИ КАРТОН СИНУ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Зауставељна градња МХЕ на Слатини, следи провера процедура за све нове објекте

М. С.

15. 01. 2021. у 15:29

ГРАЂАНСКИ покрет УРА својим деловањем и учешћем у новој Влади показује да води рачуна о датим обећањима и ради на зеленим политикама које је уткала у своја програмска начела чланством у Зеленим Европе - саопштили су у петак из ове партије.

ЦРВЕНИ КАРТОН СИНУ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Зауставељна градња МХЕ на Слатини, следи провера процедура за све нове објекте

Фото: УРА

 

Из УРА подсећају да је Влада на седници у четвртак дала сагласност да се прекине поступак одобравања изградње објекта мале хидроелектране "Слатина" на водотоку Слатина у општини Колашин.

- Заутављена је градња и нових малих хидроелектрана док радна група Министарства капиталних инвестиција оконча поступак контроле процедуре и законитости закључених уговора о концесији за мале ХЕ - кажу из УРА.

Из овог удружења истичу да "оно што смо представили у предизборној кампањи грађанима а тиче се декларације о забрани градње мХе на црногорским водотоцима спроводимо у дело".

- За кратко време, од неких непуних радних месец дана Владе, ми смо успели да зауставимо даљу градњу МХЕ на црногорским водотоцима и то је велика сатисфакција за нас али и за све наше симпатизере и чланове. Мала Хе "Слатина" на истоименом водотоку гради фирма ББ "Хидро" која је у сувласништву Блажа Ђукановића, сина председника државе Мила Ђукановића. Дакле раскидамо праксу крчмења најважних ресурса ове државе који иду у џепове најближих сродника актуелног председника државе и тек смо почели са тим процесом. Грађане у остварењу свих својих политика молимо за стрпљење јер за реализацију многих потребно је знатно више од месец дана партиципације у власти - кажу из УРЕ.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)