ДРИТАН АБАЗОВИЋ: Влада Црне Горе није требало да честита Дан РС, за нас постоји Дан Републике БиХ

В.К.

13. 01. 2021. у 08:37

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић за Ал Џазира Балкан изјавио је да поштује институције Босне и Херцеговине.

ДРИТАН АБАЗОВИЋ: Влада Црне Горе није требало да честита Дан РС, за нас постоји Дан Републике БиХ

Абазовић и Кривокапић / Фото Танјуг-АП

- Да будем врло, врло експлицитан. Мислим да Влада Црне Горе није требала да честита и она није званично честитала Дан Републике Српске. За нас постоји Дан Републике Босне и Херцеговине, поштујући све оно што су међународна начела и што је једноставно нека уобичајена пракса добросуседских односа, али генерално и међународне политике, рекао је Абазовић.

Подсећамо, приватна честитка путем телефона премијера Црне Горе Здравка Кривокапића, председникци РС Жељки Цвијановић поводом 9. јануара, Дана Српске, подигла је велику хајку антирсрпских странака из бившег режима Мила Ђукановића, али и појединих званичника Босне и Херцеговине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Boki

13.01.2021. 16:46

Osim ako nije provokacija, BIH se NE naziva REPUBLIKA BIH, to se odnosi na Alijinu teritoriju koju je kontrolisao od 92'-95' i oni su sebe zvali Republika BIH. Dejtonom je formirana Bosna i Hercegovina, nema republika, nema ništa. Mada možda dotični čestita Alijinu kreaciju, nije nemoguće....