ЧИСТКЕ У ЦРНОГОРСКИМ ДРЖАВНИМ УПРАВАМА: Отпуштени директори и њихови помоћници

Танјуг

12. 01. 2021. у 11:30

У ЦРНОЈ Гори су смењени директори пет државних управа и сви њихови помоћници на основу владине уредбе објављене у Службеном листу 5. јануара ове године.

ЧИСТКЕ У ЦРНОГОРСКИМ ДРЖАВНИМ УПРАВАМА: Отпуштени директори и њихови помоћници

Фото Влада ЦГ

Како јавља портал Цдм.ме, смењени су директори: Пореске управе Момир М. Мугоша, Управе цариина Владан Јоковић, Управе за имовину Блажо Шарановић, Управе за некретнине Драган Ковачевић, и директорка Управе игара на срећу Милена Савовић Баптиста.

Директор Управе за некретнине Драган Ковачевић се, наводи портал, налази у Истражном затвору због сумње да је злоупотребио службени положај. Он је крајем прошле године ухапшен по налогу Специјалног државног тужилаштва и одређен му је притвор до 30 дана.

На основу Уредбе о изменама и допуни уредбе о организацији и начину рада државних управа, Пореска и Управа игара на срећу спојиће се у Управу прихода, а управе за некретнине и имовину у Управу за катастар и државну имовину.

- Директорима Пореске управе, Управе за игре на срећу, Управе за некретнине и Управе за имовину, као и лицима која врше послове високог руководног кадра у овим органима, мандат престаје даном ступања на снагу ове уредбе - објављено у Службеном листу од 5. јануара 2021.

Посланица ДПС-а Сузана Прибиловић је изјавила јуче да нова власт нема законског основа за разрешење директора управа, као ни законског разлога за престанак њиховог мандата, напомиње Цдм.ме.

- Нова власт на њих врши незаконит притисак да поднесу оставке, а ако то не учине, нова власт ће без икаквог основаног разлога и потребе укидати поједине органе управе, спајати их, само како би реализовали своја политичка обећања и очистили управу по дубини за своје политички подобне кадрове - рекла је Прибиловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)