ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ОТИШАО КОНВОЈ: Послата помоћ за подручја у Хрватској пострадала у земљотресу

В.В.

08. 01. 2021. у 18:30

ТЛО се у Хрватској не смирује, али не престаје ни акција прикупљања помоћи за пострадала подручја.

ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ОТИШАО КОНВОЈ: Послата помоћ за подручја у Хрватској пострадала у земљотресу

Фото: В. В.

 Претходних дана пoмоћ прикупљена у Херцег Новом, Тивту, Котору, Будви, Цетињу, Никшићу, Подгорици, Бару и Сутомору, из Херцег Новог је дистрибуирана првим конвојем у коме је било пет теретних возила.

Волонтерка Невена Кековић из Херцег Новог објашњава да је осим одеће, прехрамбених и хигијенских производа, обезбеђена и беби опрема али и један агрегат. Све је допремљено до Сплита и Петриње а надлежни ће је све дистрибуирати тамо где је најпотребније. Остатак хуманитарне помоћи који није „стао" у овај конвој биће дистрибуиран након празника објаснила је Кековић.

-У овом изазовном времену свако је помогао колико је могао и на свој начин, а акција и даље траје, подсетила је Кековић, уз оцену да су волонтери и дародавци урадили добру ствар, а у Хрватској су примљени уз добродошлицу и срдачно.

Према њеним рећима призори кроз Петрињу су страшни и тешко их је описати, али су људи добро организовани и спремни да помогну једни другима. Потребно је ипак више волонтера и грађевнског материјала јер би ускоро требало почети санацију оштећених објеката.

Фото: В. В.

УПЛАЋЕН НОВАЦ ЦРВЕНОМ КРСТУ

На рачун Црвеног крста Црне Горе, до 7. јануара уплаћено је за помоћ грађанима у местима пострадалим у земљотресима скоро 40 хиљада евра. Ова организација је из сопствених средстава издвојила три хиљаде евра.

-Захваљујемо свима који су до сада дали свој допринос. Остале позивамо да исто учине и подсећамо да је број жиро рачуна 520-5188-31, код Хипотекарне банке. Поред уплате на жиро рачун, донације се могу остварити и слањем СМС-а на број 15888 (цена поруке је један евро). Прикупљена средства биће прослеђена хрватском Црвеном крижу, саопштено је из Црвеног крста Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)