ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ УПОЗОРАВА: Прича коју Мило користи је била покриће у Хрватској за покољ над српским живљем!

Novosti online

06. 01. 2021. у 10:05

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ УПОЗОРАВА: Прича коју Мило користи је била покриће у Хрватској за покољ над српским живљем!

Фото Л. Зековић

ЕПИСКОП будимљанско-никшићки и администратор митрополије црногорско-приморске Јоаникије изјавио је да су потпуно неосноване тврдње да Црква новој црногорској влади намеће своје или било чије кадрове, наводећи и да је на изборима победио народ, а да су свештена лица тој победи донекле допринела.

- Сваком нормалном човеку је јасно зашто то не чинимо. Ако ми не бисмо допустили да нам влада одређује кога ћемо рукоположити у чин свештеника, онда не треба ни да се мешамо у владина кадровска решења - рекао је епископ Јоаникије.

Епископ Јоаникије је рекао да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић “до бесвјести понавља давно превазиђене фразе из комунистичког времена о великоруском империјализму и великоспрком национализму које у Црној Гори нико осим Ђукановића не види”.

- Не треба заборавити да је тај наратив изобилно коришћен као покриће за језиве злочине над православним Србима на подручју нацистичке Независне државе Хрватске у току Другог светског рата - рекао је епископ Јоаникије.

Говорећи о предстојећем избору новог поглавара СПЦ, он је потврдио да изборни Сабор почиње 18. фебруара ове године, али није хтео да коментарише да ли ће он наследити митрополита Амфилохија на трону митрополије.

- После избора патријарха било би неопходно да се изабере и нови митрополит црногорско-приморски. Не би било пристојно, нити за Цркву корисно, напротив, да говоримо о именима потенцијалних кандидата. За нас је веома важно да се у случају избора патријарха и осталих архијереја испоштује одговарајући црквени поредак - рекао је епископ Јоаникије.

(Политика)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Drasko

06.01.2021. 18:11

Мило Ђукановић је само један јасно издајник који свјесно наставља политику Павелића и Дрљевића. Он неће смјети да промјени курс политике коју води а она је поред политичког и физички нестанак Срба у Црној Гори. Једини начин да се спрјечи тај нестанак Срба је колективно освјештење и јак отпор његовом криминалном тежину који одговара шефовима у Ватикану.