СРАМАН ПОТЕЗ ЂУКАНОВИЋА: Вратио Закон о слободи вероисповести на поновно одлучивање!

В.К.

02. 01. 2021. у 14:55

МИЛО Ђукановић, председник Црне Горе, вратио је на поновно одлучивање законе које је Скупштина донела 29. децембра 2020.године, саопштено је из кабинета председника. Међу њима је и Закон о слободи вероисповести.

СРАМАН ПОТЕЗ ЂУКАНОВИЋА: Вратио Закон о слободи вероисповести на поновно одлучивање!

Foto AP

Као спорни разлог Ђукановић је оценио питање кворума који се, како се наводи у саопштењу, утврђује применом електронског система за гласање, на начин што је сваки посланик дужан да се лично идентификује (пријави) убацивањем идентификационе картице у посланички пулт на свом седишту или на основу евиденције генералног секретара Скупштине.

- Стога је отворено питање да ли је приликом почетка предметне седнице и усвајања њеног дневног реда постојао кворум, а самим тим и питање демократског легитимитета, као и усаглашености усвојених закона са Уставом Црне Горе и важећим правним прописима. Такође, указујем и на отворено правно питање констатовања престанка мандата посланику Филипу Аџићу и потврђивања мандата Суаде Зороњић, с обзиром на већински донешену негативну одлуку Државне изборне комисије, као и на укупну парламентарну праксу у Црној Гори да се мандат члана Парламента потврђује тек на предлог тог независног институционалног ауторитета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)