СКАНДАЛОЗНО ОТКРИЋЕ: У Болницу Мељине уложено 17 хиљада уместо 119 милиона евра!

В. В.

26. 12. 2020. у 22:30

ИСТРАЖИВАЊЕМ куповине комплекса Болнице у Мељинама утврђено је да је за десет милиона евра оштећена Црна Гора.

СКАНДАЛОЗНО ОТКРИЋЕ: У Болницу Мељине уложено 17 хиљада уместо 119 милиона евра!

Фото: В. В.

 

Ово је саопштила специјална тужитељка Лидија Вукчевић на заједничкој прес конференцији СДТ-а и Управе полиције у Подгорици.

- Током поступка су прикупљени су подаци и докази за основану сумњу да су Д.К, М.Б, Х.А, М.С. А, Б.Ш. и М. Б. извршили продужено кривично дело злоупотребе положаја у привредном пословању, преносе из ПР центра. Такође је наведено да су "од јуна 2008. до 2016. године као одговорна лица, осумњичени Д.К. као овлашћени заступник И банке АД Подгорица, М. Б. као овлашћени заступник А банке АД Подгорица, М.С.А као овлашћени заступник правног лица А.К. ДОО Подгорица, злоупотребом положаја у погледу располагања туђом имовином прибавили другом противправну имовинску корист, а нанели штету држави у најмањем износу од десет милиона евра - навела је Вукчевић.

У јуну 2008. године, они су према наводима Вукчевићеве као представници Конзорцијума који су сачивањавали И банка, А банка, правно лице А.К. у својству купца закључили уговор о купопродаји војног центра Мељине са Владом за купопродајну цену од 25 милиона евра. Тим уговором купац се обавезао да у периоду од седам година, осим плаћања купопродајне цене, инвестира 119 милиона евра. Као обезбеђење за уредно извршење обавезе требало је продавцу предати чинидбену гаранцију од десет милиона евра.

Вукчевић је казала да је уложено укупно 17 хиљада евра. Купац (конзрцијум) је према њеним речима по налогу Д.К, а супротно уговору, заложио имовину за кредите.

- Ти кредити су већи од 11 милиона евра, ни данас нису враћени и нису трошени наменски - казала је Вукчевић .

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)