МЕДОЈЕВИЋУ ВЕЋ ДОСТА СВЕГА: Захтева хитно заседање Скупштине због тајног задуживања земље

Танјуг

10. 12. 2020. у 16:12

МЕДОЈЕВИЋУ ВЕЋ ДОСТА СВЕГА: Захтева хитно заседање Скупштине због тајног задуживања земље

Фото: Архива

ЛИДЕР парламентарног Покрета за промјене Небојша Медојевић најавио је да ће његова странка тражити хитно заседање Скупштине због, како је навео, криминалног понашања премијера Здравка Кривокапића и министра финансија Милојка Спајића.

Медојевић је саопштио да сваки тајни посао државе са новцем представља корупцију и оценио да је прекршено више закона.

- Директном погодбом држава се задужила 750 милиона евра. Трансакцију су радили познаници и пријатељи приватног лица које није овлашћено да преговара јер је 23. новембра био обични грађанин. Ко је одлучио да је камата тржишна и најбоља за Црну Гору. Да ли је неко од преговарача узео провизију. Обвезнице нису издате по закону - навео је Медојевић.

Тврди и да није објављен јавни позив за упис и уплату обвезница, да није емитован проспект, да влада није донела одлуку и да Скупштина није разматрала и одобрила задужење.

Према речима лидера ПзП-а, држава не може да се задужује тајно и то представља тешко кривично дело са озбиљним индицијама на корупцију.

Упитао је зашто је искључена јавност и конкуренција и оценио да непосредна погодба и приватно пласирање обвезница отвара питања мотива и интереса, провизија и корупције.

Новоизабрана влада емитовала је данас државне обвезнице у вредности од 750 милиона евра из дуга за који је премијер Здравко Кривокапић рекао да је то била једна од најповољнијих понуда.

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић казао је да су задужењем од 750 милиона евра обезбјеђене две године мира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Radoslav Jovanović

10.12.2020. 18:54

Savetujem vam da se pri čitanju ovakvih vesti pozabavite problemom koji je osnov svih problema. Ko su ti koji "daju novac" svakom onom ko hoće i kad hoće? Pa setite se grčkog primera (koji nije rešen već ućutkan).

Pera

11.12.2020. 10:47

Albaniju kao drzavu i naciju formirali su jevrei iz beča i budimpešte 1912 i celo vreme su im oni mentori tito broz je jevrein iz madjarske kao i tito2 soros a danas reziranim izborima u makedoniji i crnoj gori gde su dve oocije egal da bi manjina albanci vladali prave veliku albaniku od makedonije crne gore i kim. Jevrejska globalna tajna vojska su masoni koima pripadaju milo krivokapic zaev...! Preko albanaca danas jevrei komanduju sa al kaidom isis i globalnom trgovinom drogom. Oficiri kfor videli su bina ladena i njegov štab kod haradinaja i njegovih u dečanima pre napada na ameriku 11og septembra a zamenik el bagdadija je albanac iz kačanika na kim kao i najsuroviji glavni odred isis sastavljen od albanaca. Jevreima asistiraju i masoni iz regiona srbije. Cionizam kao tajni pokret nastao je u budimpešti.