МЕДОЈЕВИЋУ ВЕЋ ДОСТА СВЕГА: Захтева хитно заседање Скупштине због тајног задуживања земље

Танјуг

10. 12. 2020. у 16:12

ЛИДЕР парламентарног Покрета за промјене Небојша Медојевић најавио је да ће његова странка тражити хитно заседање Скупштине због, како је навео, криминалног понашања премијера Здравка Кривокапића и министра финансија Милојка Спајића.

МЕДОЈЕВИЋУ ВЕЋ ДОСТА СВЕГА: Захтева хитно заседање Скупштине због тајног задуживања земље

Фото: Архива

Медојевић је саопштио да сваки тајни посао државе са новцем представља корупцију и оценио да је прекршено више закона.

- Директном погодбом држава се задужила 750 милиона евра. Трансакцију су радили познаници и пријатељи приватног лица које није овлашћено да преговара јер је 23. новембра био обични грађанин. Ко је одлучио да је камата тржишна и најбоља за Црну Гору. Да ли је неко од преговарача узео провизију. Обвезнице нису издате по закону - навео је Медојевић.

Тврди и да није објављен јавни позив за упис и уплату обвезница, да није емитован проспект, да влада није донела одлуку и да Скупштина није разматрала и одобрила задужење.

Према речима лидера ПзП-а, држава не може да се задужује тајно и то представља тешко кривично дело са озбиљним индицијама на корупцију.

Упитао је зашто је искључена јавност и конкуренција и оценио да непосредна погодба и приватно пласирање обвезница отвара питања мотива и интереса, провизија и корупције.

Новоизабрана влада емитовала је данас државне обвезнице у вредности од 750 милиона евра из дуга за који је премијер Здравко Кривокапић рекао да је то била једна од најповољнијих понуда.

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић казао је да су задужењем од 750 милиона евра обезбјеђене две године мира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи