ЕПИСКОП ЈОАНИКИЈЕ СЕ ОБРАТИО НАРОДУ: Морамо победити ову злокобну пошаст, поштујте све прописане мере

М. С.

05. 12. 2020. у 15:46

ЕПИСКОП ЈОАНИКИЈЕ СЕ ОБРАТИО НАРОДУ: Морамо победити ову злокобну пошаст, поштујте све прописане мере

Фото: Н. Скендерија

ЕПИСКОП будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије позвао је данас грађање да поштују епидемиолошке мере за сузбијања вируса корона.

- Ширење епидемије корона вируса цовид-19, све више забрињава свеукупно човечанство, укључујући и народ Црне Горе. Многе породице су у жалости због губитка својих чланова које је однео овај смртоносни вирус, а још већи је број оних чији се чланови лече од истог вируса у болницама или у својим домовима - пише у саопштењу које је објављено на сајту Митрополије црногорско-приморске.

- Дивимо се лекарима и медицинском особљу који се већ месецима без предаха и одмора херојски боре за сваког оболелог, али свако од нас треба да буде забринут и за њихово здравље. Знамо да су многи од њих већ на измаку својих снага. Са молитвом Богу да свим оболелима дарује исцељење, лекарима крепост и издржљивост, а са надом да ћемо убрзо, уз Божију помоћ, користећи се достигнућима медицине и уз херојски подвиг лекара ускоро победити ову опасну и злокобну пошаст, позивамо све православне хришћане и све људе добре воље да се и даље држе свих неопходних мера заснованих на медицинском знању и искуству. На такав начин ћемо као одговорна и цивилизована заједница најбоље помоћи болеснима и њиховим породицама, дати снажну људску подршку лекарима, а здраве заштити од нових оболевања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)