ЂЕДА НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ: Мурал као посвета Амфилохију и његовим делима (ФОТО)

В.В.

03. 12. 2020. у 09:48

НА кружном току у Мељинама, на згради солидарности у којој станују избегли из ратова деведесетих, осликан је минулих дана мурал висок десетак метара.

ЂЕДА НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ: Мурал као посвета Амфилохију и његовим делима (ФОТО)

Фото: В.В.

Тако је одата почаст и захвалност митрополиту Амфилохију, чији лик заузима шест метара мурала. Изнад је стара капела на Ловћену, коју је митрополит желео да врати, а испод његовог лика порука: Напусти нас Владика и са драгим Господом се срете, а Господу ћемо сутра са поносом рећи, и ја сам Ђедово литијско дијете.

Али, није само сећање на митрополита повод осликавању мурала који је добро осветљен да би био видљив и ноћу. Ту је каже Милош Лабан, један од организатора, и жеља да се помогне раду народних кухиња које је митрополит Амфилохије оснивао по Црној Гори али и добра намера да уреде остатак фасаде ове зграде као и  целу околину.

Радили смо уз финансијску помоћ Општине, неколико фирми из Херцег Новог, као и појединаца из земље и иностранства, каже Лабан.  Аутор мурала је Милош Наранџић из Требиња.

Задовољан обављеним послом Милош истиче да је имао одличну сарадњу са организаторима, да су сви били веома ажурни, пружали му и подршку и помоћ,  а сво време је осећао  да је добродошао. Подршку су давали и станари зграде, сви сагласни са оваквим осликавањем фасаде.

Акција прикупљања средстава за народне кухиње још траје, а акције уређења овог дела града биће настављене, обећавају млади Новљани који су осмислили ову лепу причу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВАК У ЗАГРЉАЈУ ЈЕЦИНЕ СУПАРНИЦЕ: Због овог сусрета горе мреже - Сан се данас остварио (ФОТО)