НАСТАВЉА СЕ ОСИПАЊЕ ДПС-а: Владе Милинковић поднео оставку

М. Д.

30. 11. 2020. у 18:11

НАСТАВЉА СЕ ОСИПАЊЕ ДПС-а: Владе Милинковић поднео оставку

Фото: ДПС

ПРЕДСЕДНИК Општинског одбора ДПС Пљевља, Владе Милинковић поднео је оставку на ту функцију из моралних разлога, односно због оствареног лошег резултата на Парламентарним изборима 30. августа ове године, саопштено је из ДПС-а.

Из ове политичке партије су казали да ће, до ванредне изборне конференције и избора новог председника, ОО ДПС Пљевља водити трочлана Радна група на чијем челу је Данијел Живковић, а у чијем саставу су Авдо Ајановић и Драган Терзић.

Према незваничним изворима избор новог председника Општинског одбора ДПС-а за наредни период извршиће се највероватније након одржавања партијског конгреса.

По Статуту ДПС-а сваки председник општинске организације уколико оствари лошији изборни резултат у односу на претходне изборе обавезан је да поднесе оставку, тако да Милинковић након августовског пораза и пада броја гласова од четири хиљаде, није могао рачунати на останак на председничкој позицији.

Владе Милинковић/Фото: ДПС

Tekst potpisa

На исти начин 2016. године  је смењен  и Филип Вуковић који је остварио лошије изборне резултате на парламентарним изборима, него што су били изборни резултати 2014. године на локалним изборима. Тада је на место Вуковића изабран Милинковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Predrag

01.12.2020. 07:30

Pacovi napuštaju brod koji tone. Na žalost političke procese vode ljudi najnižih moralnih kvaliteta. To su pojedinci kojima je lični interes primarni, i koji lažu narod da rade u interesu zajednice.