ДРЖАВНИЧКИ ПОТЕЗ ВУЧИЋА, УСКОРО КОНЗУЛАТ У БЕРАНАМА: Председник Општине Беране о протеривању амбасадора Божовића

М. С.

30. 11. 2020. у 14:02

Општина Беране изузетно цени државничке напоре амабасадора Србије господина Божовића, и у том правцу још једном поздрављамо напоре да се у најскорије време отвори Конзулат Републике Србије у Беранама.

ДРЖАВНИЧКИ ПОТЕЗ ВУЧИЋА, УСКОРО КОНЗУЛАТ У БЕРАНАМА: Председник Општине Беране о протеривању амбасадора Божовића

Фото: Општина Беране

То ће бити још један корак у правцу снажења братских однос две државе, које, одлазећа власт, својим последњим политичким трзајима покушава нарушити. Користим прилику да поздравим државничке потезе предстедника Србије и председника Владе Србије, Александра Вучића и Ане Брнабић, као што најоштрије осуђујем антиевропски и недемократски чин министарства вањских послова Црне Горе, чин који одступа од традиционалних вредности Црне Горе, по чему смо били препознати пре доласка на власт гарнитуре оличене у ДПС-у и његовим партнерима. 

Ово је изјавио председник Општине Беране Драгослав Шчекић, који је "сигуран  да овај потез неће нарушити пут који је Црна Гора трасирала 30. августа, а то је развој добросуседских односа и интензивирање наше сарадње са братском нам Србијом".

- Позивам амбасадора Владимира Божовића да, по укидању ове срамне одлуке одлазеће власти, у најскорије време интензивирамо нашу сарадњу у правцу нааставка реализације планова о упостављању најближих и најтешњих односа Црне Горе и Србије - казао је Шћекић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)