ПОЛИЦИЈА ТВРДИ: Убица ноћног чувара није ухапшен

С. Ђ.

29. 11. 2020. у 00:08

ПОЛИЦИЈА ТВРДИ: Убица ноћног чувара није ухапшен

Фото Д. Миловановић

ЦРНОГОРСКА полиција није ухапсила осумњиченог за убиство Даниловграђанина Зорана Павићевића, већ се на његовом идентификовању и проналажењу интезивно ради, у којем се објашњава и због чега је приведен И.Ђ. из тог града, а којег су поједини медији означили као починиоца злочина над ноћним чуваром ресторана "Обала".

На основу оперативних података са терена полција је дошла до сазнања да је лице И.Ђ. критичне ноћи примећен више пута у граду, након чега је полиција према њему тако и према другим лицима предузела службене радње у циљу утврђивања алибија у време извршења кривичног дела убиство. Службеници Одељења безбедности Даниловград су, у склопу активности које се предузимају на расветљавању убиства, кренули да И.Ђ. уруче позив ради доласка у службене просторије како би дао изјаву у својству грађанина, када се И.Ђ необјешњиво дао у бекство.

Претрагом терена који је због своје конфигурације био изузетно неприступачан, пронађени су одређени предмети и трагови који су и даље у фази вештачења. С обзиром да је лице И.Ђ. провео дан и ноћ у планинском предјелу, наредног дана тачније 25. новембра, одмах након што се одучио на предају, полиција је И.Ђ. спровела у Дом здравља Даниловград ради утврђивања и констатовања видних повреда које је имао на себи, о чему полиција поседује и лекарски извештај.И.Ђ. је лишен слободе због кршења мера НКТ, а током боравка у просторијама за задржавање, лице су посетили и службеници Канцеларије за људска права, пише у саопштењу полиције.

Током боравка И.Ђ.у просторијама за задржавање, додаје се у саопштењу, њему је два пута указана лекарска помоћ због његове велике узнемирености, што је констатовано у лекарским извештајима.

Према лицу И.Ђ. нико од инспектора и других службеника Управе полиције није примењивао силу нити је присиљаван да призна било које кривично дело. Лицу И.Ђ. након саслушања у Основном суду у Даниловграду изречена је мера надзора - забрана удаљавања из стана, додају из полиције.

Ради информисања јавности, из полиције наглашавају да се активности на расветљавњу убиства настављају, те да је са лица места изузет велики број трагова чије је вештачење у току.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)