ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗДРАВКА КРИВОКАПИЋА: Ко је Оливера Ињац, нови министар одбране Црне Горе?

Танјуг

27. 11. 2020. у 15:18

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗДРАВКА КРИВОКАПИЋА: Ко је Оливера Ињац, нови министар одбране Црне Горе?

Фото: Принтскрин

ИАКО се у црногорској јавности спекулисало, не мало изненађење изазвао је данашњи предлог мандатара Здравка Кривокапића да министар одбране у новој влади буде Оливера Ињац.

Упитан да образложи аргументе који су га навели да Ињац предложи за министра одбране, Кривокапић је на конференцији за новинаре рекао да је она "најбољи експерт за безбедност у Црној Гори".

- Оливера Ињац је једини професор безбедности и ванредни професор на Универзитету Доња Горица. Завршила је многобројне семинаре који се тичу ЕУ интеграција, писала је велики број радова, учествовала у креирању стратегија безбедности. Говори два језика - казао је Кривокапић. 

Ињац је од 2008., запослена као професор на Универзитету Доња Горица, на Одсеку за хуманистичке студије. 

Дипломирала је на Филозофском факултету у Никшићу 1999. године, а постдипломске студије је завршила 2005. на Факултету политичких наука.

Магистрарски рад одбранила је на Универзитету на којем предаје, а докторирала је на тему "Културолошки аспект међународне безбедности", јануара 2011. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Ljubisa

27.11.2020. 17:16

Krajnje nerelevantno ko je ministar odbrane u zemljama ' nato kisobrana'. Obicno zene, od Slovenije do Makedonije, do Nemacke: one koje nisu 'okusile' vojni rok. Bitno je ko ce i sa kojim kapacitetima voditi finansije, ekonomske poslove, razvojno pregrupisavanje kompletne ekonomske strukture Crne Gore koja, ovakva, je neodrziva. Ne vidim ni jednog eksperta iz predloga. Vidio sam Medojevica koji ima kapacitet i pregled za potreban preokret u ekonomskoj matrici od fiskalnih aspekata, sprecavanja javnih i privatnih evazija, ekonomske duboke korupcije i uspostavljanja novog modela ekonomskog razvoja.