СРАМАН ПОТЕЗ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОДГОРИЦЕ: На годишњицу Подгоричке скупштине спустио заставе до земље и угасио светла испред зграде СО

В.К.

26. 11. 2020. у 09:26

СРАМАН ПОТЕЗ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОДГОРИЦЕ: На годишњицу Подгоричке скупштине спустио заставе до земље и угасио светла испред зграде СО

Фото: В.М.

ГРАДОНАЧЕЛНИК Подгорице и високи функционер Демократске партије социјалиста Иван Вуковић, поводом 102 године од историјске Подгоричке скупштине чијом вољом је Црна Гора постала саставни део краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, одлучио је да спусти заставе до земље и угаси светла испред зграде СО у наредна четири дана!

Овакав скандалозни чин до сада незабележен у главном граду и Црној Гори, озлоједио је поштоваоце одлука подгоричке Скупштине из 1918.године о уједињењу са Србијом.

Марко Ковачевић, посланик Нове српске демократије, осуђује овакав поступак Вуковића.

Фото: В.М.

- Потез председника Подгорице показује да је у времену комунизма, чије је он чедо, владао мрак једноумља и једнопартизма као и отпора сваком симболу демократије и већинске воље народа Црне Горе - каже за "Новости" Ковачевић. -Један такав симбол је и Подгоричка скупштина која је најплеменитији израз тежњи српског народа из Црне Горе да направи једну државу са својим сународницима након векова ропства и раздвојености разних наших покрајина. То је био корак у просперитет и напредак којем је комунизам потурио клипове у точкове са жељом да вечно будемо у блату и каљузи. Почели смо на срећу да се вадимо из тога и Црна Гора има опет шансу да напредује а не да стагнира,

Пре две године, на стогодишњици јубилеја Подгоричке скупштине, режим Мила Ђукановића спустио је рампу срспким интелектуацима да уђу у Црну Гору на праслави тог великог историјског догађаја. Антисрпска хистерија кулминирала је у Парламенту када је тадашња ДПС већина изгласала Резолуцију којом је "поништила" историјску чињеницу која се догодила пре једног века, када је Краљевина Црна Гора одлучила да се припоји Краљевини Србији у заједничкој држави Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

KiM

26.11.2020. 10:16

Није ми јасно зашто се свим политичарима са оваквим ставовима не забрани улазак у СРБИЈУ??!! Плус да се одузму некретнине! Довели би се у ред веома брзо.

Hajlander

27.11.2020. 23:03

Bravo Ivane !!!!! Ne razumijem samo ove dusobriznike iz okruzenja sto komentrisu sto se desava u tudju drzavu. Imate vi svojih problema i zaboravite na „srpski svet „ zbog njega ste jedanput bili kaznjeni pa vam se moze desiti opet. I opet ce vam drugi biti krivi.Da vas zamolim gledajte u svoje dvoriste !